A pus bucăți de lemn într-un borcan cu apă, iar apoi le-a fiert. Ce a făcut apoi e pur și simplu genial

A pus bucăți de lemn într-un borcan cu apă, iar apoi le-a fiert. Ce a făcut apoi e pur și simplu genial
Ce se întâmplă dacă pui bucață de lemn într-un borcan și apoi le fierbi?

Nici nu te-ai fi gândit ca acest truc să te ajute astfel! Ce se întâmplă dacă pui bucăți de lemn într-un borcan cu apă? Trebuie să le fierbi ulterior și îți vei da seama cu siguranță cum îți îmbunătățește viața.

Truc: pune bucăți de lemn într-un borcan cu apă

Românii adoră grătarele și consideră că sunt cu siguranță cei mai buni la această activitate. Cu toate astea, mulți dintre ei nu știu un truc genial care ar putea să-i ajute enorm la un eveniment de curte unde se pregătesc să încingă grătarul. Sunt câțiva care preferă să îl facă pe lemne și să nu folosească tipuri de cărbuni din supermarket-uri.

Află că lemnul este puțin mai pretențios pentru că trebuie să fie suficient de tânăr sau de umed. Orice pasionat de grătare are nevoie să știe acest obicei! Ai nevoie de câteva borcane pe care să le sterilizezi și care să fie pline de bucăți de lemne peste care vei turna apă.

Sigilează recipientele și pune-le la fiert. Vei obține ulterior un lemn perfect de pus în foc pentru a-ți oferi un fum dulce și umed de care ai nevoie pentru niște preparate perfecte. Acest detaliu va potența gustul cărnii.

Poți să faci în prealabil această activitate și să depozitezi borcanele în cămara ta doar pentru a le scoate și folosi când ai nevoie de ele chiar imediat. E nevoie de timp pentru acest truc, iar cel mai bine e să faci totul cu o zi înainte de eveniment sau chiar cu câteva zile înainte. 

Trei recomandări

Mulți au senzația că să faci grătar este cel mai ușor, dar trebuie să fii atent la multe detalii pentru că dintr-un eveniment simplu la curte poate să iasă un dezastru din cauza mâncării care nu a fost prea bună. Preparatele puse pe masă sunt extrem de importante, indiferent de context. Ce trebuie să faci pentru un grătar perfect?

Nu gătiţi carne rece
Asiguraţi-vă că aduceţi mereu carnea la temperatura camerei înainte să o preparaţi. Dacă nu faceţi asta, riscaţi să ardeţi carnea la exterior până ajunge interiorul să se pătrundă.

Preîncingeți grătarul
Dacă vreţi ca rezultatul să fie unul demn de Masterchef – gust şi aspect deopotrivă – trebuie să ştiţi un lucru: încingeți grătarului cu minute bune înainte să puneţi carnea pe el. Trucul asta vă salvează şi dacă al vostru grătar nu stă prea bine la capitolul curăţenie.

Subţire, subţire, subţire
Cu cât mai subţire tăiată este carnea, cu atât mai repede se pătrunde. Grosimea ideală? Aproximativ un centimetru. Şi dacă vreţi ca rezultatul final să fie fraged şi cât mai aromat, doar presaţi uşor cu mâinile bucata până ajunge la jumătatea grosimii originale. (Sursa: rețeteunica.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI