30 iul. 2021 | 15:24

A pus sticle cu apă în bazinul WC-ului de acasă. Ce truc genial și extrem de util a descoperit un român

Diverse
A pus sticle cu apă în bazinul WC-ului de acasă. Ce truc genial și extrem de util a descoperit un român
Metode inedită de a reduce consumul de apă din toaletă

Lucrurile sunt mai ușor de spus decât de făcut, sau așa spune o veche zicală și nu am putea să nu fim de acord. De aceea, de cele mai multe ori, este bine să încercăm să trăim mai bine. Se tot vorbește de economie și de cum am putea face asta, mai ales când vine vorba de apă. Există o sumedenie de trucuri, dar unul este de-a dreptul genial.

De la WC-ul în spatele casei la toalete economice și reducția de apă

Dacă nu știați, în fiecare zi, o persoană obișnuită folosește toaleta de 4,5 ori. Pentru multe dintre aceste toalete, fiecare folosire aruncă 15 litri de apă pe canalul de scurgere. Ceea ce vă propunem este o metodă inedită de a economisi această deversare.

Un recipient de jumătate de litru vă poate economisi sute de litrii de apă pe an. Știm că s-ar putea să pară ciudat, dar acesta este adevărul. În același timp, poate deveni un mod de economisire a apei.

La un simplu calcul, 68 de litri de apă de toaletă pe zi, de persoană, sunt deversate prin folosirea WC-ului. Asta înseamnă că într-un oraș cu doar 60.000 de locuitori, aproape câteva milioane de litri de apă de toaletă sunt transportați în canalizare și în fosele septice în fiecare zi.

Vestea bună este că toaletele s-au îmbunătățit. Înainte de mijlocul anilor 1990, producătorii de toalete nu aveau cerințe pentru utilizarea apei. Unele modele au deversat până la 26 de litri pe zi.

Dar, în 1992, au fost adoptate noi reglementări. Aceste reglementări impun producătorilor să revizuiască proiectele de toaletă pentru o utilizare redusă a apei. Inițial, lucrurile nu mergeau bine, noile modele nu aveau capacitățile pe care le doreau majoritatea oamenilor.

Așa a apărtu necesitatea unei a doua instalații de eliminare eficientă. În cele din urmă, însă, design-urile s-au îmbunătățit, iar noile toalete de înaltă eficiență au devenit la fel de practice ca stilul vechi.

Metode inedită de a reduce consumul de apă din toaletă

Cu toate astea, chiar dacă WC-urile au devenit mai economice, consumul este totuși unul destul de mare. Așa se face că au apărut tot felul de metode inedite de a evita risipa de apă folosită în toalete.

Există câteva modalități de a reduce apa pe care o folosești când mergi la WC. Și, în timp ce înlocuirea completă a toaletei este obiectivul final, există un lucru pe care îl puteți face chiar acum pentru a face o diferență imediată.

O modalitate de a reduce la minimum utilizarea apei de toaletă este folosirea apei gri. Este vorba de apa recuperată din chiuvete și dușuri, stocată pentru reutilizare.

Sistemele pentru acestea sunt puțin mai complicate decât a pune o sticlă în toaletă, dar soluțiile accesibile devin din ce în ce mai frecvente.

Pune o sticlă de plastic în vasul de WC

De exemplu, puneți un recipient de sticlă sau plastic în rezervorul de toaletă pentru a reduce cantitatea de apă care se scurge. Aceasta a fost o metodă obișnuită care datează din raționamentul din timpul războiului.

Atunci mulți oameni foloseau cărămizi în toaletă pentru a reduce consumul de apă. Cu toate acestea, cărămizile nu sunt ideale pentru acest lucru. Cărămizile au potențialul de a se degrada sub apă și de a trimite sedimentul care dăunează țevilor pe canalul de scurgere.

În schimb, găsiți o sticlă de plastic îngustă cât mai mare posibil, fără a interfera cu părțile mobile din interiorul toaletei. Așezați câteva obiecte grele în interior, apoi umpleți restul cu apă.

Greutatea adăugată va ajuta la evitarea deplasării apei atunci când toaleta se spală. Scoateți capacul rezervorului de toaletă și așezați recipientul în interior, într-un loc care nu se poate deplasa.

Dacă puneți un recipient de jumătate de litru în rezervor, veți economisi o jumătate de litru de apă pe apă sau peste 3.000 de litri pe an.

Sfatul nostru

Dacă aveți o toaletă modernă, metoda „sticla în rezervor” nu este o idee bună. Fizica conductelor unei toalete face ca apa din vas să acționeze ca o etanșare la sistemul de canalizare la care se conectează.

Prin scăderea nivelului de apă al unei toalete prea mult, există potențialul de a pierde acea barieră și de a umple baia cu un miros extrem de neplăcut.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
VIDEO Imagini filmate în avionul Azerbaijan Airlines, chiar înainte de prăbușire. 29 de oameni au supraviețuit
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Banii în numerar, un pericol. Greșelile pe care le fac românii
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Am pierdut cel mai mare actor din toate timpurile. A fost unic. Niciodată nu va fi uitat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
TRADIȚII în a DOUA ZI de CRĂCIUN! E INTERZIS ASTĂZI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro