A pus bicarbonat de sodiu pe bijuteriile de aur și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Ce a observat în doar 10 minute

A pus bicarbonat de sodiu pe bijuteriile de aur și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Ce a observat în doar 10 minute
A pus bicarbonat de sodiu pe bijuteriile de aur și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă.

Femeilor le plac bijuteriile, iar asta nu este un secret. Indiferent de materialul din care sunt realizate, acestea completează orice vestimentație, indiferent de ocazie.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe bijuteriile de aur

Bijuteriile necesită și alocarea unor resurse financiare consistente, de aceea trebuie să le oferi atenție mare în ce privește întreținerea lor. Indiferent de materialul din care sunt realizate bijuteriile, acestea își vor pierde din strălucire, căpătând o culoare închisă ce se îndreaptă către negru, odată cu trecerea timpului. Așadar, pentru a preveni asta, trebuie să le acorzi maximă atenție.

Se știe că pasta de dinți este un bun ingredient pentru curățarea argintăriei, dar bicarbonatul de sodiu poate face și el minuni în curățarea metalelor și pietrelor scumpe.

Mai mult, și bijuteriile din aur afectate de procesul de înnegrire la care se ajunge în timp, prin purtarea repetată, pot fi deschise la culoare dacă folosești bicarbonat de sodiu. Iată tot ce trebuie să faci:

În primul rând, trebuie să pregătești o soluție ce are la bază mai multe ingrediente: apă caldă, bicarbonat de sodiu și sare de masă. În al doilea rând trebuie să amesteci toate aceste ingrediente.

Ce trebuie să faci

Astfel, bicarbonatul dizolvat în apă nu deteriorează aurul și nu îl zgârie, dar este recomandat să îl folosești numai pentru a reda culoarea inițială a bijuteriilor din aur.

Secretul este însă să cureți cât mai des bijuteriile cu apă și cu săpun și să nu le lași să își piardă culoarea inițială deoarece, inevitabil, acestea vor fi mai greu de curățat. Dacă însă nu reușești să redai strălucirea bijuteriilor din aur, le poți duce la un bijutier profesionist, care ți le vor returna ca noi, scrie Impact.ro.

De asemenea, un alt truc care conține tot bicarbonat de sodiu spune că amestecul acestuia cu apă va lustrui bijuteriile din argint care și-au pierdut strălucirea. Astfel că tot ce trebuie să faci este să le clătești bine la final cu această soluție, după care trebuie să le ștergi cu o cârpă uscată.

Mai mult decât atât, o altă metodă pentru curățarea bijuteriilor este și spirtul sau alcoolul, ce pot reda bijuteriilor tale strălucirea și culoarea de altădată.

Despre bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic ce face parte din categoria sărurilor. Denumirea sa științifică este hidrogenocarbonat de sodiu, în timp ce denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie considerată o denumire uzuală, fără pretenții științifice. Bicarbonatul de sodiu nu poluează mediul, are nenumărate întrebuințări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI