A pus bicarbonat de sodiu în mașina de spălat și nu i-a venit să creadă efectul. Ce au pățit hainele, de fapt

A pus bicarbonat de sodiu în mașina de spălat și nu i-a venit să creadă efectul. Ce au pățit hainele, de fapt
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în maşina de spălat rufe?

Gospodinele adevărate ştiu că bicarbonatul de sodiu este de un real ajutor în casă. Indiferent că igienizează suprafeţele sau curăţă cratiţele de grăsime, acesta este utilizat cu încredere de toată lumea. Trucul cu praful minune pus în maşina de spălat rufe a devenit viral. Tu ştii ce se întâmplă cu hainele dacă le speli cu bicarbonat?

Ce se întâmplă cu hainele dacă pui bicarbonat de sodiu în maşina de spălat

Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că este aur la casa omului. Utilizat pentru curăţarea petelor de grăsime, pentru igienizarea suprafeţelor din baie/bucătărie sau pentru a reda strălucirea oalelor din inox, acest praf face adevărate minuni. Dar ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în maşina de spălat rufe?! Gospodinele din întreaga lume apelează la acest truc ori de câte ori vor rufe curate, igienizate şi albe. Cu doar două linguri din acest produs ieftin pus în cuvă, dezinfectezi şi maşina de spălat.

De asemenea, dacă doreşti să cureţi maşina de calcar, pune patru linguri cu vârf de bicarbonat în sertarul pentru detergent şi toarnă un litru de oţet în cuvă. Apoi, programează aparatul la un program care spală cu apă de 60 de grade C, iar la final laă  uşa deschisă pentru a ieşi umiditatea. Nimic mai simplu, nu-i aşa? Repetă procesul o dată pe lună.

Şi maşina de spălat vase poate fi curăţată uşor cu doar două linguri de bicarbonat puse în recipientul pentru detergent. Mai mult, vasele vor străluci şi vor fi igienizate.

Cum se întreţine corect o maşină de spălat rufe şi de câte ori trebuie curăţată
Cum se întreţine corect o maşină de spălat rufe şi de câte ori trebuie curăţată

Cum avem grijă de maşina de spălat rufe

Deşi pare ciudat, maşina de spălat rufe trebuie şi ea… spălată. Specialiştii recomandă ca procesul de curăţare să fie repetat în fiecare lună. Motivul? Reziduurile de detergent, minerale şi chimicale se depun pe interior, luând naştere o mulţime de bacterii, dar şi mucegai. Dacă rufele miros mai urât după spălare decât înainte, e clar, trebuie să te ocupi de această problemă!

Un prim lucru pentru “sănătatea” aparatului este să respecţi mereu cantitatea de haine pe care le pui în cuvă. Altfel, rufele nu vor fi curăţate corespunzător, iar maşina va fi suprasolicitată. Un al doilea detaliu important este temperatura la care speli, motiv pentru care este indicat să citeşti cartea maşinii, dar şi etichetele hainelor.

Detergentul trebuie să fie în cantităţi normale. Dacă pui mai mult decât este necesar, acesta se va depune pe pereţii cuvei iar în timp va emana un miros neplăcut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI