Bicarbonatul de sodiu este, fără doar și poate, considerat ingredientul minune al gospodăriei. Pe lângă faptul că este folosit, cu succes, în curățarea celor mai dificile suprafețe, prepararea unor prăjituri sau ca ingredient secret în industria cosmetică, iată că acest praf alb magic poate prelungi viața plantelor tale.
Puțină lume știe că bicarbonatul de sodiu este un fungicid natural și este extrem de eficient în lupta împotriva ciupercilor care provoacă boli criptogamice și atacă plantele tale, în caz de infecție.
Tot ce trebuie să faci este să pregătești o soluție din 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 4 litri de apă și o linguriță de ulei. Uleiul ajută ca amestecul să permită bicarbonatului de sodiu să adere mai bine la frunzișul plantelor.
Apoi, acest amestec se poate transfera într-o sticluță cu pulverizator și împrăștiată pe frunzișul plantelor, pentru a limita proliferarea ciupercilor.
Acest tratament poate fi folosit pentru tratarea plantelor de mucegai și diverse alte boli provenite din cauza umidității, și te ajută să păstrezi frunzele proaspete pentru mai mult timp. Trebuie să fii foarte atent ca plantele tale să nu facă infecții și să acționezi rapid, în cazul în care frunzele încep să pălească.
Cu toate acestea, e important de reținut faptul că supradozarea de bicarbonat de sodiu nu accelerează tratamentul plantelor. Dimpotrivă, dacă puneți prea mult bicarbonat de sodiu, tot ce veți face este să ardeți frunzele.
În cazul în care doriți să faceți soluția și mai naturală, specialiștii vă sfătuiesc să amestecati 3 lingurițe de ulei horticol sau ulei de măsline, cu o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă.
Pulverizati solutia pe frunzele plantelor infestate imediat ce apar primele simptome. Retineti ca acest amestec poate fi folosit si pentru a controla afidele si insectele care distrug plantele.
De asemenea, un truc viral care circulă pe internet presupune să îți cureți verighetele din metal prețios folosind bicarbonat de sodiu.
Tot ce trebuie să faci este să pui, într-un vas de dimensiuni mici, o linguriță de bicarbonat de sodiu, două lingurițe de pastă de dinți în părți egale. Apoi, ia o periuță de dinți veche și începe să cureți inelele cu atenție.
Freacă bine peste tot, dar ușor, pentru a evita zgârieturile. De asemenea, recomandarea specialiștilor este să o cureți zilnic pentru a preveni oxidarea.