A pus bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert ouăle și le-a lăsat câteva minute. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat

A pus bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert ouăle și le-a lăsat câteva minute. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat
A pus bicarbonat de sodiu in apa in care a fiert ouale

Cu toții știm faptul că bicarbonatul de sodiu este considerat ingredientul minune al gospodăriei. Poate fi folosit la aproape orice, motiv pentru care nu lipsește din casele românilor. Pe lângă proprietățile sale incredibile de curățare și faptul că poate fi folosit cu succes în anumite rețete, iată o nouă întrebuințare a acestei soluții. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în apa în care fierb ouăle.

Cum decojești mai repede ouăle cu bicarbonat de sodiu

Atunci când vrei să iei un mic dejun copios și fierbi câteva ouă sau vrei să faci ouă umplute și pui o duzină de ouă la fiert, pe aragaz, cu toții știm că partea cea mai dificilă va fi să le curățăm, după ce vom înlătura recipientul de pe foc.

Acum este timpul să nu te mai îngrijorezi din această privință, deoarece gospodinele au găsit trucul perfect pentru ca tu să câștigi mai mult timp în bucătărie, iar oulă tale să se decojească fără urme. Tot ce trebuie să faci este să torni câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle.

Acest praf minune al gospodăriei va face ouăle mai alcaline, sprijinând, astfel, procesul de fierbere. Mai mult de atât, bicarbonatul de sodiu ajută la decojirea rapidă a ouălor, fără să te mai preocupi de faptul că va trebui să arunci jumătate din coajă, chinuindu-te să le cureți.

Trucul acesta genial cu bicarbonat de sodiu se folosește cu succes și în industria cosmetică, acolo unde poate fi utilizat în preparea unor măști de față menite să elimine impuritățile de pe ten și să împrospăteze chipul.

Cum folosești bicarbonatul de sodiu în măștile de față

Tenul nostru trece prin multe transformări, de-a lungul anilor. Expunerea constantă la soare, acneea și petele ce apar odată cu trecerea timpului sunt doar câțiva dintre factorii care dăunează pielii feței noastre. Din acest motiv, ea trebuie îngrijită cu mare atenție.

Poți scăpa de petele din zona mustaței cu un singur ingredient minune. Pentru început, trebuie să vă pregătiți tenul cu o curățare prealabilă, insistând asupra zonei afectate.

Apoi, amestecați câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu și ulei de cocos, într-un bol, după ce ați fiert, anterior, uleiul de cocos într-un boiler. Amestecul se poate folosi, odată ce s-a răcit bine de tot.

Aplicați crema în zona afectată, dând un strat ușor cu vârful degetelor. Nu uitați că trebuie să îndepărtați orice urmă de produs cosmetic de pe față, înainte de a pune masca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI