A presărat făină pe chiuveta din inox și a frecat-o bine. Trucul genial care te va ajuta să faci economie

A presărat făină pe chiuveta din inox și a frecat-o bine. Trucul genial care te va ajuta să faci economie
A presărat făină pe chiuveta din inox și a frecat-o bine.

Ce se întâmplă dacă presari făină pe chiuveta din inox și a frecat. Trucul genial care te va ajuta să faci economie. Câteva dintre utilizările neobișnuite ale făinii sunt cunoscute de câteva gospodine mai experimentate sau de bunicile noastre. Însă făina nu se folosește doar la mâncare, ci are și alte întrebuințări.

A presărat făină pe chiuveta din inox și a frecat-o bine

Făina poate fi folosită și pentru a păstra chiuveta de inox în stare nouă. Multora le place aspectul unei chiuvete metalice, care arată bine și elegant.

Doar că acest lucru tinde să își piardă atractivitatea foarte repede și există și o soluție pentru asta: făina. Mai întâi, se diluează o parte de oțet în patru părți de bicarbonat de sodiu și se aplică detergentul pe suprafață. Apoi, se presară un strat de făină de grâu și se lustruiește chiuveta. Tot ce trebuie să faci este să colectezi făina pentru că pentru aceasta să nu ajungă în conducte.

Și făina de porumb, care este un insecticid excelent, poate să fie utilă. Tot ce trebuie să faci este să determini locul unde sunt cele mai multe furnici, apoi să întinzi făină de porumb ca „răsfăț”, fiind o otravă mortală pentru furnici.

Cum se mai poate folosi făina

Făina poate fi folosită și pentru frumusețe. Ea poate fi amestecată cu orice componentă lichidă și aplicată pe față ca pe o mască. Spre exemplu, se poate amesteca produsul cu cremă sau decoct de plante. Însă o condiție importantă pentru o mască de casă bună este absența cocoloașelor. Făina este deci o alternativă excelentă la produsele cosmetice industriale.

Făina curăță și ciupercile. Gospodinele pricepute nu spală niciodată ciupercile cumpărate. Pentru ca ciupercile să nu ia apă, ele nu se scufundă în apă, ci se presară cu trei-patru linguri de făină. Ciupercile se scutură în bol, astfel încât făina să le învăluie, apoi se curăță cu un șervețel uscat. Astfel că împreună cu făina, se îndepărtează și murdăria. Făina acționează ca un agent abraziv, iar atunci când În cazul în care există pământ pe tulpina ciupercii, acesta se îndepărtează ușor cu un cuțit.

De asemenea, făina mai poate să spele și părul murdar. Pentru a absoarbe excesul de sebum și pentru a lăsa părul cu un aspect mai proaspăt, tot ce trebuie să faci este să presari puțină făină la rădăcini, să masezi șuvițele cu mâinile, iar apoi să înclini capul în jos și treci prin păr cu o perie. Singurul dezavantaj al acestei metode este că făina se poate vedea pe părul închis la culoare.