Trucul genial cu făină pentru ouă ochiuri. Secretul știut de puține gospodine

Trucul genial cu făină pentru ouă ochiuri. Secretul știut de puține gospodine
Truc în bucătărie: cum să faci ouă prăjite extrem de bune? AI nevoie de făină

Foarte puțini oameni știu acest truc special al gospodinelor. Cum trebuie să folosești făina atunci când faci ouă ochiuri și de ce e bine să faci asta? Care este motivul pentru care la prepararea lor presari puțină făină?

Truc în bucătărie: de ce trebuie să pui făină în tigaie pentru ouă ochiuri?

Majoritatea oamenilor adoră să consume ouă, iar mulți le prepară în special la mic dejun sau la un prânz copios ce este luat mai târziu. Poți să alegi să le faci omletă, poșate, fierte în coajă tari sau moi, dar cu siguranță preferatele multora sunt cele prăjite.

Poate nu știai, dar puțină făină în tigaia în care le gătești previne stropirea uleiului încins la prăjit. În modul acesta verifici și cât de fierbinte este și dacă este momentul potrivit pentru a le arunca în tigaie. Desigur că este util să le faci mai degrabă cu o bucățică de unt alături de câteva picături de ulei.

Un alt truc fantastic pentru ca ele să-ți iasă cu un gălbenuș moale și un albuș tare este să le faci până la jumătate, ulterior să verși în recipientul încălzit câteva picături de apă, iar rapid să acoperi totul cu un capac. În felul acesta, ouăle își vor forma o fâșie ușoară din albuș pe deasupra care să te asigure că sunt totuși gătite corespunzător. 

Alte recomandări

Ce poți face dacă iubești să mănânci ouă fierte? Pentru ca ele să iasă perfect, încheie ciclul de gătit după timpul precizat de mai jos, după preferință. Mai exact, dacă vrei un ou moale, fierbe-l 2 minute și mai apoi creează un șoc termic. Aruncă apa fierbinte și pune oul în apă cu gheață pentru a se forma albușul.

  • Timp ideal pentru ouă fierte:

pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.

Este recomandat să mănânci ouă moderat, în diverse moduri, dar mai ales moi. Sunt delicioase cu câteva legume, somon afumat, mărar sau pătrunjel ori alături de câteva brânzeturi și mezeluri de calitate. De asemenea, o rețetă specială este cea de ouă turcești unde ai nevoie de iaurt, diverse condimente, verdețuri și puțin ulei.

Fierbe ouăle 4 minute, pune într-un castron iaurt gras, condimentele alese printre care să ai și piper sau ardei iute, iar mai apoi stropește totul cu puțin ulei aromatizat. Presară pe deasupra pătrunjel și micul tău dejun este gata de servit.