Nu trebuie să mai arunci tigăile extrem de murdare sau pătate și nici să te străduiești cu orele să le cureți. Există câteva trucuri care te scapă rapid de zonele pătate care arată urât și pot să intervină în procesul de gătire. Cum poți să faci să dispară chiar și zonele extrem de arse? Acest experiment este bun și pentru câteva alte ustensile din bucătăria ta. De ce ai nevoie și cum trebuie să procedezi?
Nu trebuie să te dai bătut în lupta cu murdăria sau să te gândești să arunci oale ori tigăi care sunt încă foarte bune. Indiferent de cât de mult ai încerca, nu poți curăța arsurile de pe oale doar cu unele soluții. Pentru asta există anumite trucuri.
Pe măsură ce folosești unele din vasele din bucătărie care sunt mai mult în contact cu focul, ele au tendința de a se păta. Poți observa astfel pe acestea urme de grăsime acumulată în special în anumite zone sau pete cu nuanțe închise.
În supermarket-uri există o gamă largă de produse pentru tot felul de activități: produse de îngrijit, de curățat gresie, faianță, oale, tigăi, masa din bucătărie, etc. Cu toate astea, majoritatea au în compoziție multe substanțe chimice, dar nu toate sunt capabile să distrugă petele.
Cel mai potrivit, simplu și econom lucru este să apelezi la remedii naturale. Ai nevoie de făină, de apă și de un burete sau o lavetă cu care să freci bine recipientul căruia vrei să îi dai o nouă strălucire. Acest ingredient poate fi folosit pentru diverse sarcini în gospodăria ta, nu trebuie mereu să fie la baza unor preparate.
După proces vei putea observa cum grăsimea începe să se scurgă, iar suprafața tigăilor tale va deveni mai strălucitoare. Este recomandat să nu aștepți mult după ce oala ta se arde sau se pătează, ci să acționezi din timp pentru a nu fi atât de dificil de curățat.
Desigur că este folositor să ai grijă de ustensilele din bucătărie, să le dezinfectezi periodic, să le speli temeinic și să nu stai cu focul la maximum atunci când gătești pentru că astfel riști să arzi și mâncarea, dar și să îți distrugi obiectele care îți fac de altfel un serviciu în bucătărie.