A patra zi de proteste în România. Acuzații grave în Constanța: ce le-ar face jandarmii protestatarilor

A patra zi de proteste în România. Acuzații grave în Constanța: ce le-ar face jandarmii protestatarilor
Ziua 4 de proteste anti-restricții în România

România protestează pentru a patra zi consecutivă. Marile orașe cuprind din nou scene de revoltă din partea manifestanților către autorități. Un constănțean a fost deja mustrat de jandarmi în urma a ceea ce s-a întâmplat pe străzile orașului.

Ziua 4 de proteste în România anti-restricții

UPDATE 20:00: Protestatarii din orașul Constanța acuză Jandarmeria locală că ar împiedica oamenii să ajungă la protest.

„Sunt măsuri preventive şi le explicăm oamenilor că siguranţa lor este prioritatea noastră. Este prioritar pentru noi să ajungă acasă, în siguranţă. Nu le interzicem protestatarilor să vină la protest. Înainte de începerea adunării publice, colegii mei au acţionat pentru a le explica măsurile preventive. Persoanele au fost informate în scop preventiv, pentru a nu deţine arme albe”, a declarat Răzvan Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Anti-restricții, ziua 4. Protestele continuă în România cu aceleași violențe incredibil de crezut. Un bărbat din Constanța a fost pus la pământ și băgat în dubă. Noua zi în care unii oameni își cer drepturile a început la fel ca cele precedente.

Zeci de persoane s-au strâns în Piața Universității, lângă Facultatea de Arhitectură din Capitală. Până la acest moment, tensiunile au fost surprinse doar la orașul de lângă mare, unde acum s-au adunat peste aproximativ 100 de persoane.

Unul din protestari a fost reținut cu forța de jandarmi și băgat la dubă. Motivul? Ar fi refuzat să se legitimeze. Oamenii legii au fost huiduiți de cei aflați la fața locului care erau nemulțumiți de decizie. La Iași, aproximativ 10 persoane s-au strâns la manifestații, iar românii care militează pentru renunțarea la restricții încep să se adune oră de oră din toate colțurile.

„Sunt măsuri preventive şi le explicăm oamenilor că siguranţa lor este prioritatea noastră”

„Sunt măsuri preventive şi le explicăm oamenilor că siguranţa lor este prioritatea noastră. Este prioritar pentru noi să ajungă acasă, în siguranţă. Nu le interzicem protestatarilor să vină la protest.

Înainte de începerea adunării publice, colegii mei au acţionat pentru a le explica măsurile preventive. Persoanele au fost informate în scop preventiv, pentru a nu deţine arme albe”, a declarat Răzvan Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

În seara aceasta, 31 martie, protestatarii au plecat de la orele 19:00 în marș pe ruta: Prefectură – Bulevardul Ferdinand – 1 Decembrie, apoi către Gara – Bulevardul 1 Mai vechi – Poarta 6, apoi se vor întoarce pe fostele linii de tramvaie, vor urca pe podul de la Doraly – Strada Pandurului – Strada Liliacului – Bulevardul Aurel Vlaicu – Pod Cora – I.C. Brătianu – Şcoala 8 – I.L. Caragiale – Casa de Cultură iar în final se vor întoarce la Prefectura, pe strada I.Gh. Duca.

Mesajul lui Ludovic Orban pentru protestatari

„Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”
Ludovic Orban