A nins puternic în România. Locul unde zăpada are deja 8 cm VIDEO

A nins puternic în România. Locul unde zăpada are deja 8 cm VIDEO
Imagini superbe cu zăpadă, în România. Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Imagini ca din poveşti, după ce a nins în România. Stratul de zăpadă a ajuns deja la 8 cm, motiv pentru care se intervine cu utilaje încă de la primele ore ale dimineţii.

Strat serios de zăpadă la Rânca

A nins puternic la Rânca, România, iar drumarii au început să intervină cu utilaje speciale încă de dimineaţă. Stratul de zăpadă a ajuns deja la 8 cm, spun aceştia. Şase autospeciale sunt pregătite de ceva timp pentru a curăţa şoseaua.

“Se acționează permanent cu lama și material antiderapant”, spun cei de la Secția de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, conform Mediafax.

În momentul de față, nu există probleme de circulație provocate de către căderile recente de precipitații sub formă de ninsoare. Pe filmarea publicată pe pagina de Facebook a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se poate observa cum drumarii intervin pentru a curăţa carosabilul.

Situată la 1.600 de m altitudine, la poalele vârfului Păpușa în Munții Novaciului din Masivul Parâng, statiuna Rânca este unul dintre locurile din România în care ninge mai devreme, spre fericirea iubitorilor de sporturi de iarnă. Aceştia se pot da cu schiurile sau placa, pârtia fiind dotată cu telecshi, babyschi, instalaţie nocturnă şi tunuri de zăpadă.

11 judeţe, sub Cod Galben de vreme rea

Conform meteorologilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, este Cod Galben de ninsori, dar şi de vânt puternic pentru 11 judeţe din ţară, până la ora 14:00. Astfel, sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița.

În prima parte a zilei de sâmbătă în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.