20 oct. 2020 | 10:21

Alertă meteo ANM. Vine iarna! În ce zone apar lapovița și apoi ninsoarea în România

Vremea Meteo
Alertă meteo ANM. Vine iarna! În ce zone apar lapovița și apoi ninsoarea în România
Alertă meteo ANM. Vine iarna!

Administrația Națională de Meteorologie anunță vremuri grele pentru următoarea perioadă pe aproape tot teritoriul României. Temperaturi scăzute, precipitații și chiar ninsori sunt anunțate pentru weekend-ul care vine. Vom avea parte de fenomene meteo mai puțin obișnuite pentru această perioadă.

Alertă meteo ANM de Cod Galben

Mai sunt câteva zile până la începerea weekend-ului, dar veștile nu sunt bune. Pentru astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben în Județul Braşov. Mai exact în dreptul localităților Voila, Viștea, Ucea. La fel și în județul Sibiu, în dreptul localităților Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos, Cârța. În aceste localități va fi local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

În ce zone apar lapovița și apoi ninsoarea în România

Pentru weekend-ul care vine Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi scăzute și ninsori în anumite regiuni din țară. Conform prognozei vom avea parte de temperaturil nocturne e până la 0 grade, fiind mai rece decât normalul perioadei, după cum urmează:

Alertă meteo ANM. Vine iarna! În ce zone apar lapovița și apoi ninsoarea în România

Alertă meteo ANM. Vine iarna! În ce zone apar lapovița și apoi ninsoarea în România

Meteo: BANAT

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 14 grade, în timp ce minimele termice vor fi de 3-4 grade, în medie regională. Apoi va avea loc un proces de încălzire, astfel încât, pe 22 – 23 octombrie, vremea va deveni caldă, cu o medie a valorilor diurne de 20…22 de grade și a celor nocturne de 7-9 grade. O scădere treptată a temperaturii aerului va determina, la finalul celor două săptămâni de prognoză, valori medii de 14-16 grade în orele amiezilor și 6…7 grade spre sfârșitul nopților.  În intervalul 19 – 23 octombrie condițiile de ploaie vor fi reduse, dar din 24 octombrie vor fi ploi, la nivel local, aproape în fiecare zi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Meteo: CRIȘANA

În prima parte a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încăt temperaturile maxime vor crește, în medie, de la 13 grade în prima zi, spre 20 de grade pe 22 – 23 octombrie, iar cele minime vor crește, de asemenea, de la 3 la 9 grade. Apoi, valorile termice vor scădea ușor și treptat, astfel încât, la finalul celor două săptămâni, se vor înregistra maxime diurne de 14-15 grade și minime nocturne de aproximativ 5 grade.  În primele zile nu vor fi precipitații. Ploi, pe arii restrânse, se vor semnala începând din 24 octombrie, aproape zilnic, până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Meteo: TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar temperaturile maxime vor crește de la 11 până la 19 grade, între 19 și 23 octombrie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere, concretizându-se printr-o medie a maximelor de 14 grade în jurul datei de 28 octombrie, valoare în jurul căreia se vor menține și în zilele următoare. Temperaturile nocturne se vor situa între 0 și 3 grade în intervalul 19 – 23 octombrie, apoi vor crește spre 7 grade pe 25 octombrie și, ulterior, vor fi în scădere până la 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză. În mare parte a primei săptămâni nu vor fi precipitații, dar începând cu data de 24 octombrie probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va crește și se va menține ridicată până la finalul celei de a doua săptămâni.

Meteo: MARAMUREŞ

Între 19 și 23 octombrie va avea loc un proces de încălzire a vremii, care va determina o creștere a temperaturilor maxime de la 11-12 grade în prima zi, spre 18-19 grade, în medie regională, pe 23 octombrie. Apoi valorile termice vor fi în scădere ușoară și treptată, la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză urmând a se înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 13-14 grade. Regimul termic nocturn va avea o evoluție relativ asemănătoare, media temperaturilor minime urmând să crească de la 0-2 grade în primele nopți, spre 8-9 grade în jurul datei de 25 octombrie, apoi să scadă din nou, spre 4 grade, în ultimele nopți ale intervalului. În primele zile ale intervalului nu se vor semnala precipitații, însă după 24 octombrie acestea vor fi prezente aproape în fiecare zi, dar se vor semnala pe arii restrânse și vor fi în general slabe cantitativ.

Meteo: MOLDOVA

În primele două zile va fi răcoroasă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 14 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade. În perioada 21-23 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 21 de grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 18-20 de grade. În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii de 8-10 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice apropiate de cele normale, în medie cu maxime de 12-16 grade şi minime de 4-8 grade. Local și temporar va ploua slab, în perioada 24-26 octombrie, dar ploi slabe mai pot apărea trecător și după data de 27 octombrie.

Meteo: DOBROGEA

Până spre finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat. Vlorile termice diurne vor crește de la o medie regională de 16 grade, până spre 21 de grade. Valorile minime cresc, de la 7 spre 12 grade. În zilele de 25 și 26 octombrie, temperatura aerului va scădea ușor. Din 27 octombrie pâna la 1 noiembrie regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei. Maximele vor fi în medie de 14-16 grade și minime medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, temporare, va fi mai ridicată în intervalul 28-31 octombrie.

Meteo: MUNTENIA

Administrația Națională de Meteorologie precizează că în primele două zile vremea va fi răcoroasă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 16 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi treptat. Vlorile termice diurne vor tinde spre o medie de 22 de grade. Pnă la finalul primei săptămâni vor scădea ușor spre 20 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în creștere până la valori medii de 9 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice apropiate de cele normale. Media va fi cu maxime de 14-17 grade şi minime de 5-8 grade. Temporar, ploi slabe, pot apărea pe arii restrânse, după data de 24 octombrie.

Meteo: OLTENIA

Administrația Națională de Meteorologie spune că vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în primele două zile. Media regională a temperaturilor maxime va fi de aproximativ 15 grade. În perioada 22-24 octombrie, vremea se va încălzi treptat. Valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 20-21 de grade. Temperatura aerului va fi în scădere ușoară. După data de 27 octombrie se vor înregistra valori apropiate de cele normale, medii de 14 grade. Minimele termice din primele nopți vor fi sub mediile climatologice, în jurul a 4 grade. În intervalul 25-27 octombrie vor crește până la valori de 8-9 grade. Vor avea o tendință de scădere ușoară până la finalul perioadei de referință. Probabilitatea pentru ploi slabe, temporare, va fi mai ridicată după data de 24 octombrie.

Meteo: LA MUNTE

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în zilele de 19 și 20 octombrie va fi vreme rece, când vor fi în medie maxime de 4-6 grade și minime medii de -3-0 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi. Vlorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14…15 grade. În weekendul 24-25 octombrie vor scade ușor spre 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante. Media va avea maxime de 8-10 grade şi minime de 0-4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

PlaySport
Dan Negru, dezvăluire uluitoare despre Gigi Becali! Ce a făcut pentru un puști căruia i se mai dădeau câteva luni de trăit: „Mă gândesc dacă să v-o zic”
Ego.ro
Andreea Marin, IREZISTIBILĂ în cea mai scurtă rochie purtată vreodată! Nu ai mai văzut-o așa
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
EVZ.ro
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Adevarul
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Imagini de la locul prăbușirii dronei în Insula Mare a Brăilei. „Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul disperat al bărbatului
Viva.ro
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era pre-război. Nu exagerez”
Digi24
VIDEO O dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei. Armata face căutări în zonă
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capital.ro
Se dau bani în plus pentru o categorie de părinți, din aprilie. Condiții de acordare și acte necesare
Antena 3
Cum arată acum Luana, fosta soție a lui Cabral. La 56 de ani, e într-o formă de zile mari
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro