A nins în România în prima zi din luna septembrie. Locul în care au căzut primii fulgi de nea

A nins în România în prima zi din luna septembrie. Locul în care au căzut primii fulgi de nea
A nins în România în prima zi din luna septembrie

Azi e prima zi de toamnă de pe anul acesta și tot azi a căzut prima ninsoare pe munte. Iată care este locul în care au căzut primii fulgii de nea în România, pe 1 septembrie 2021!

A nins în România în prima zi din luna septembrie

Prima zi a lunii septembrie a adus primii fulgi de nea. S-a întâmplat în masivul Bucegi, la vârful Coștila, unde a fulguit mai bine de un sfert de oră și chiar a viscolit.

La 2500 de metri altitudine, frigul s-a menținut toată ziua, iar spre seară s-a lăsat ceaţa. Ninsoarea a încetat, însă nu este exclus ca astfel de episoade să mai apară mai ales că temperaturile sunt încă extrem de scăzute.

De altfel, azi s-au înregistrat -3 grade la Vârful Omu, -1 în Munţii Tarcu, 0 grade la Bâlea şi în Călimani.

Prognoza meteo în luna septembrie, în România

Prognoza meteo pentru luna în curs a fost actualizată de ANM. Astfel, meteorologii anunță că în această lună temperaturile vor fi în scădere și chiar sub valorile normale pentru această perioadă. De asemenea, în toată țara sunt anunțate ploi.

Meteo septembrie 2021. Vremea în săptămâna 30 august-6 septembrie

În acesr interval, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în aproape toată țara. Cel mai tare însă, temperaturile vor coborî în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi însă normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Meteo septembrie 2021. Vremea în săptămâna 6-13 septembrie

În acest interval, în cea mai mare parte a țării, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă în toată țara.

Meteo septembrie 2021. Vremea în săptămâna 13-20 septembrie

În acest interval de timp, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale, pe întreg teritoriul României. Și regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Meteo septembrie 2021. Vremea în săptămâna 20-27 septembrie

În acest interval, mediile valorilor termice și cantitățile de precipitații se anunță a fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toată țara, au precizat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoză specială pentru București

Până mâine la ora 10:00, în București vremea va fi răcoroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult senin, excepție făcând orele după-amiezii și ale serii, atunci când sunt posibile unele înnorări și posibil ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul o să sufle slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, atunci când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va atinge 25…26 de grade, iar temperatura minimă va fi de 11…14 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI