30 aug. 2021 | 15:26

Meteo 31 august – 12 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni

Vremea Meteo
Meteo 31 august - 12 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni
Meteo pentru 21 august - 12 septembrie. Cum va fi vremea?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru perioada cuprinsă între 31 august – 12 septembrie 2021. Care sunt detaliile oferite de meteorologi pentru următoarele săptămâni?

Meteo ANM pentru 31 august – 12 septembrie 2021

ANM a făcut publică o prognoză pentru următoarele săptămâni. Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze de medie durată de la Reading, Anglia.

Specialiștii aduc în prim-plan temperaturi maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune și adaptate local cu modele statistice. De asemenea, aceștia mai indică și perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

  • Banat – Maximele în medie vor fi de 25-26 grade Celsius în prima perioadă menționată, ulterior valorile nu vor depăși 20-22 de grade Celsius. Minimele cele mai scăzute vor fi la începutul lui septembrie, când media regională va fi cuprinsă între 7-11 grade Celsius.
  • Crișana – Maximele în intervalul menționat vor fi de 19-22 de grade Celsius, iar minimele pentru începutul lunii septembrie vor fi de 11-14 grade Celsius.
  • Transilvania – Vremea se răcește considerabil, iar maximele ajung la finalul perioadei și la 21 de grade Celsius, alături de minimele de 8 – 14 grade Celsius.
  • Maramureș – Maximele în perioada menționată sunt de 18-20 de grade Celsius în prima săptămână, ulterior de 22 – 25 grade Celsius, alături de minimele de 11 – 13 grade Celsius.
  • Moldova – Aici vremea va fi răcoroasă cu valori diurne de 17 – 20 de grade Celsius, iar nocturne de 8 – 12 grade Celsius. Maximele la început de septembrie sunt de 21 – 26 grade, alături de minime de 11 – 14 grade Celsius.

Ce spun specialiștii?

Directorul ANM indică faptul că toamna se face deja simțită în aproape toate zonele teritoriului.

„Ne așteptăm ca prin acumulare, pe toată durata perioadei de avertizare să mai înregistrăm la nivel local cantități care să depășească 50 litri pe metru pătrat. De asemenea, este în vigoare și atenționarea meteorologică de Cod galben, valabilă pentru aproape toată țara.

Aici ne așteptăm ca tot pe perioade scurte de timp să înregistrăm valori de precipitații de 25-45 de litri pe metru pătrat. Ce este de consemnat, deja în aceste zone, în ultimele 24 de ore am înregistrat cele mai mari cantități de precipitații.

La o stație meteorologică din Brașov am avut pe perioada intervalului de la ora 23:50 până la ora 02:00 în această dimineață, când a fost emis și un Cod roșu de tip nowcasting pentru zone din Brașov, cantități care au depășit 80-114 litri pe metru pătrat. Această cantitate depășește cu mult limita climatologică a lunii august în țara noastră, fiind de 60-65 de litri pe metru pătrat”
Elena Mateescu, director ANM (Sursa: dcnews.ro)

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro