Meteo 31 august – 12 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni

Meteo 31 august – 12 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni
Meteo pentru 21 august - 12 septembrie. Cum va fi vremea?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru perioada cuprinsă între 31 august – 12 septembrie 2021. Care sunt detaliile oferite de meteorologi pentru următoarele săptămâni?

Meteo ANM pentru 31 august – 12 septembrie 2021

ANM a făcut publică o prognoză pentru următoarele săptămâni. Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze de medie durată de la Reading, Anglia.

Specialiștii aduc în prim-plan temperaturi maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune și adaptate local cu modele statistice. De asemenea, aceștia mai indică și perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

  • Banat – Maximele în medie vor fi de 25-26 grade Celsius în prima perioadă menționată, ulterior valorile nu vor depăși 20-22 de grade Celsius. Minimele cele mai scăzute vor fi la începutul lui septembrie, când media regională va fi cuprinsă între 7-11 grade Celsius.
  • Crișana – Maximele în intervalul menționat vor fi de 19-22 de grade Celsius, iar minimele pentru începutul lunii septembrie vor fi de 11-14 grade Celsius.
  • Transilvania – Vremea se răcește considerabil, iar maximele ajung la finalul perioadei și la 21 de grade Celsius, alături de minimele de 8 – 14 grade Celsius.
  • Maramureș – Maximele în perioada menționată sunt de 18-20 de grade Celsius în prima săptămână, ulterior de 22 – 25 grade Celsius, alături de minimele de 11 – 13 grade Celsius.
  • Moldova – Aici vremea va fi răcoroasă cu valori diurne de 17 – 20 de grade Celsius, iar nocturne de 8 – 12 grade Celsius. Maximele la început de septembrie sunt de 21 – 26 grade, alături de minime de 11 – 14 grade Celsius.

Ce spun specialiștii?

Directorul ANM indică faptul că toamna se face deja simțită în aproape toate zonele teritoriului.

„Ne așteptăm ca prin acumulare, pe toată durata perioadei de avertizare să mai înregistrăm la nivel local cantități care să depășească 50 litri pe metru pătrat. De asemenea, este în vigoare și atenționarea meteorologică de Cod galben, valabilă pentru aproape toată țara.

Aici ne așteptăm ca tot pe perioade scurte de timp să înregistrăm valori de precipitații de 25-45 de litri pe metru pătrat. Ce este de consemnat, deja în aceste zone, în ultimele 24 de ore am înregistrat cele mai mari cantități de precipitații.

La o stație meteorologică din Brașov am avut pe perioada intervalului de la ora 23:50 până la ora 02:00 în această dimineață, când a fost emis și un Cod roșu de tip nowcasting pentru zone din Brașov, cantități care au depășit 80-114 litri pe metru pătrat. Această cantitate depășește cu mult limita climatologică a lunii august în țara noastră, fiind de 60-65 de litri pe metru pătrat”
Elena Mateescu, director ANM (Sursa: dcnews.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI