Alertă meteo. Fenomene severe în mai multe regiuni din țară. Avertismentul meteorologilor

Alertă meteo. Fenomene severe în mai multe regiuni din țară. Avertismentul meteorologilor
Alerta meteo. Fenomene severe in mai multe regiuni din tara. Avertismentul meteorologilor

A venit toamna, iar acest lucru se poate simți cu ușurință în temperaturile din atmosferă. Ce alertă meteo au dat oficialii de la Agenția Națională de Meteorologie miercuri, 1 septembrie. De când va intra în vigoare de fapt noul cod.

Alertă METEO în prima zi de toamnă a anului 2021

1 septembrie marchează începutul sezonului tomnatic, din punct de vedere calendaristic. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineața, o alertă meteo de vreme severă, care va începe de la orele 10.00 şi va ține toată ziua, până la orele 23.00.

Meteorologii spun că pe parcursul zilei de miercuri, 1 septembrie, va ploua substanțial, cu posibile descărcări electrice (fulgere și tunete) în zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar.

Precipitațiile vor fi abundente, iar cantitățile de apă înregistrate vor depăși local 15-20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30-40 l/mp. De asemenea, va ploua cu tunete și fulgere și în zona de Est a României, avertizează cei de la ANM.

Cod galben de vânt puternic în zonele de munte ale României

Agenția Națională de Meteorologie a emis o alertă de tip cod galben de vânt, valabilă în intervalul zilelor 1 septembrie 10.00 – 2 septembrie, ora 10.00. La munte vântul va sufla cu intensitate, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și celor de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90-100 km/h.

Cum va fi vremea în Oltenia. Meteorologii anunță vânt puternic și intensificat, cu perioade în care rafalele vor atinge viteze de 60-65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi, 2 septembrie, vântul va sufla intens la munte, în estul și sud-estul țării cu o viteză de 65-70 km/h.

Cum va fi vremea în București pe 1 septembrie

Ziua de miercuri, 1 septembrie, aducă înnorări și ploi de scurtă durată pe toată suprafața României. În zonele montane, vântul va depăși 90 de km/h, iar presiunea atmosferică va crește după ora 15.00.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, în timp ce maximele se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan și Podișul Dobrogei.

În Capitală, vremea va fi răcoroasă și se așteaptă câteva ploi. Cerul va fi înnorat, temperaturile puțin mai scăzute față de intervalul obișnuit al acestei perioade, situate între 12 și 14 grade, iar maximele termice nu vor depăși 26 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI