28 oct. 2024 | 14:07

A murit actorul David Harris. Starul din ”The Warriors” a pierdut lupta cu boala nemiloasă

Diverse
A murit actorul David Harris. Starul din ”The Warriors” a pierdut lupta cu boala nemiloasă
„Nu a fost un film tipic cu bande. Era futurist.”

Din nefericire, este din nou doliu la Hollywood. Conform informațiilor de dincolo de ocean, a murit actorul David Harris, starul din ”The Warriors”. Conform familiei acestuia, a pierdut lupta cu boala nemiloasă.

Este din nou doliu la Hollywood! A murit starul din ”The Warriors”

Este doliu la Hollywood! Conform publicației americane New York Post, actorul David Harris, cunoscut pentru rolul său din filmul „The Warriors” din 1979, a murit la vârsta de 75 de ani. Actorul a murit la domiciliul său din New York în urma unei lupte cu cancerul, a declarat fiica sa Davina Harris pentru publicația citată.

A murit actorul David Harris. Starul din ”The Warriors” a pierdut lupta cu boala nemiloasă

În filmul cult clasic, David Harris l-a interpretat pe Cochise, un membru al bandei din Coney Island. Deși filmul a avut probleme la lansare, ulterior a câștigat o bază globală de fani și a devenit un favorit al fanilor. În prezent, are o cotă de 88% pe Rotten Tomatoes.

David Harris, de la nimeni, la star într-un film devenit cult

Născut în iunie 1949, new-yorkezul s-a înscris la High School of Performing Arts, unde și-a descoperit pasiunea pentru actorie. „M-am îndrăgostit de ea”, a declarat pentru «The Claw’s Corner» în 2022.

A murit actorul David Harris. Starul din ”The Warriors” a pierdut lupta cu boala nemiloasă

Primul rol important al lui Harris pe ecran a apărut în 1976, în filmul TV „Judge Horton and the Scottsboro Boys”, nominalizat la Emmy. În 1977, a fost distribuit în piesa „Secret Service”, cu Meryl Streep și John Lithgow. Doar câțiva ani mai târziu, agentul lui Harris l-a pus în legătură cu regizorul Walter Hill din „The Warriors”.

În 2019, David Harris a analizat succesul filmului într-un interviu radio, spunând că nu avea nicio idee că „The Warriors” va rezista testului timpului.

„Nu a fost un film tipic cu bande. Era futurist. Era ca „Cei șapte samurai”… Se baza pe o armată greacă care a fost prinsă în spatele liniilor inamice și care a trebuit să lupte toată noaptea pentru a se întoarce la linia lor – este o poveste adevărată.

Am fost în Hong Kong, am fost în Filipine, am fost în Tokyo. Am făcut o mulțime de filme, dar când cobor din avion, oamenii spun: „E tipul din «The Warriors»”, a spus actorul la acea vreme.

Bazat pe romanul omonim din 1965 al lui Sol Yurick, „The Warriors” spunea povestea unei bande de stradă din New York, însărcinată să călătorească din Bronx până în Coney Island, după ce le-a fost înscenată o crimă. Cochise era un membru al bandei cu un simț al modei provocator, punctat de un colier și o bentiță turquoise.

A murit actorul David Harris, la vârsta de 75 de ani

În plus față de munca sa în film, David Harris a apărut în filmul „Brubaker” din 1980, „A Soldier’s Story” din 1984 și „Quicksilver” din 1980. Cel mai recent, el a apărut în filmul din 2015 „James White”.

A murit actorul David Harris. Starul din ”The Warriors” a pierdut lupta cu boala nemiloasă

Regeretatul actor se mândrea, de asemenea, cu mai multe credite TV după ce a apărut în emisiuni precum „Law & Order,” Law & Order: Special Victims Unit”, «NYPD Blue», «ER» și «Profiler».

Lin-Manuel Miranda, care a scris recent un album conceptual cu dramaturgul Eisa Davis bazat pe „The Warriors”, i-a adus un omagiu sincer regretatului actor David Harris pe Instagram.

Este doliu la Hollywood, iar fanii acestui film, devenit cult deja, îl deplâng pe cel care a fost David Harris.