În timp ce statul stă încă pe gânduri, clopoțelul a sunat deja pentru unele școli din România. Unii Profesori predau deja de o săptămână.
O profesoară de la o școală privată din Brașov, predă elevilor de o săptămână. Au fost create circuite cu sens unic de către conducerea școlii, iar elevii poartă măști în interior. Copii ajung la școală între orele 7:30 și 10:00, în felul acesta nu se suprapun cu colegii din alte clase. Este și un responsabil cu dezinfectarea băncilor , iar elevii nu fac schimb de scaune.
În timp ce statul stă încă pe gânduri cu organizarea noului an școlar, Laura, o profesoară de matematică din Brașov a început să facă orele elevii în urmă cu o săptămână. Profesoara predă de 8 ani de zile la o școală privată, după 15 petrecuți în învățământul public. Copii poartă măști în timpul orelor.
Fiecare elev are propria bancă de o persoană, propriul marker pentru scris la tablă, iar când mănâncă masca o pune pe o farfurie de unică folosință.
”Încercăm să nu devină o formă de a-i stresa pe copii, punem mare accent ca lucrurile să se întâmple ca un firesc. În fiecare dimineață discutăm de așa zisele rutine. Avem un responsabil cu dezinfecție, cu dezinfectat pe care îl folosim pe mese, în mese.
Organizarea a fost gândită din luna mai. Programul claselor s-a decalat cu câte 15 minute, așa că în pauze copii nu se suprapun cu alți colegi și se joacă doar cu cei din clasa lor”, spune Laura Iacob, managera educațională, potrivit Mediafax.ro.
Fondatoarea școlii, Ornella Anghel spune că elevii nu trebuie să se întâlnească în pauze, nici în pauza de masă și cât mai puțin pe coridoare.
Ministrul Educației a declarat că, părinții vor afla până în 10 septembrie cum vor începe copii școlile.
„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a spus ministrul Educației.
Potrivit Monicăi Anisie, fiecare școală ar trebui ca cel târziu marți să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, pentru a face propunerea către inspectoratul școlar cu programul concret de începere a școlii.
„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune (astăzi, de către DSP – n.r.) că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, după care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a precizat Monica Anisie.