Alexandru Cumpănașu dă cu măștile de pământ. Apel de ultimă oră făcut către părinții elevilor

Alexandru Cumpănașu dă cu măștile de pământ. Apel de ultimă oră făcut către părinții elevilor
Alexandru Cumpănașu dă cu măștile de pământ. Apel de ultimă oră făcut către părinții elevilor

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a făcut un anunț controversat pe rețelele sociale: nu își va lăsa copiii la școală cu mască! Declarația vine în contextul redeschiderii, în data de 14 septembrie, a unităților de învățământ, și a creat valuri în mediul online. Mai multe informații, în continuare.

Cumpănașu: „Măștile sunt odioase“

Alexandru Cumpănașu, fost candidat independent în cursa pentru Cotroceni și unchiul Alexandrei Măceșanu, minora dispărută pe 24 iulie 2019, a anunțat în online că nu este de acord ca elevii să poarte mască de protecție la școală. Argumentul său este că purtatul măștii zilnic, timp de 4-5 ore, reprezintă un obicei riscant, în urma căruia cei mici s-ar putea îmbolnăvi de alte boli respiratorii.

Ca o alternativă la problema măștilor, Cumpănașu propune ca elevilor să li se permită să poarte viziere din plastic, pentru ca cei mici să poată să respire cum trebuie.

„Tabletele n-au ajuns, nu? La copii n-au ajuns tabletele! Vor învăța de pe bancă, e bine și așa… De lămurit cum, în ce fel, program, tot, la anul și la mulți ani… Și asta e bine! Fiecare școală după bunul plac și cheful fiecăruia.

Dacă eu nu pot s-o tratez pe mama. Care are varice, am o incertitudine maximă depsre soția mea însărcinată iar copiii îi am, la fel, într-o incertitudine totală: unde încep, când încep, ce dr*****i fac până la urmă, ca tată?“, se întreabă fostul candidat la prezidențiale.

În continuarea mesajului său, unchiul Alexandrei Măceșanu a făcut apel la părinți, pentru a solicita, împreună, MEC înlocuirea acestor „măști odioase“.

Dragi părinți, haideți să facem un efort, să cerem Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să înlocuiască aceste odioase măști! Eu, copilului meu, 5 ore masca pe față nu i-o pun. Nu vreau să-l îmbolnăvesc de astm, de bronșită, de insufieciență respiratorie, cardiacă și alte boli! V-am susținut toate chestiile astea pentru că efectiv cred că este un virus și trebuie să ne protejăm. Dar chiar ați luat-o raznă, mă?

Părinții cărora le pasă… hai să cerem ministerului, școlii, primăriei, să ne lase alternativ varianta acelei viziere de plastic. Eu unul cu mască la 40 de grade, nu sunt de acord. După o oră, la 40 de grade cu mască, mori, cazi jos. Peste trei luni o să vă vedeți copiii bolnavi de diferite boli“, a spus Alexandru Cumpănașu într-un live pe Facebook.

Se teme pentru cum va naște soția sa

De asemenea, bărbatul a declarat că se regăsește într-o situație extrem de dificilă întrucât soția sa urmează să aducă un copil pe lume, în curând.

Alexandru Cumpășanu și soția sa, Simona Baltag
Alexandru Cumpășanu și soția sa, Simona Baltag

Acesta subliniază că din cauza haosului care s-a instalat în spitalele românești pe fondul pandemiei de COVID-19, nu știe cum va naște partenera sa, ori dacă medicul va ajunge la timp pentru procedură.

Totodată, Cumpănașu spune că nu face parte din categoria celor care neagă existența virusului, dar că așteaptă mai mult din partea autorităților abilitate, care, potrivit spuselor sale, sunt depășite în acest moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI