30 sept. 2020 | 17:25

A făcut mișto de Poliția Română, pe internet! Cu ce s-a trezit acasă un tânăr din Baia Mare

Monden
A făcut mișto de Poliția Română, pe internet! Cu ce s-a trezit acasă un tânăr din Baia Mare
Un tânăr a fost amendat pentru că ar fi denigrat Politia Romana pe reteaua de socializare

A făcut mișto de poliția Română pe internet după care s-a trezit cu un plic acasă. Tânărul din Baia Mare a fost amendat cu 500 de lei după ce ar fi încercat să denigreze imaginea Poliţiei Române. Tânărul a inserat pe un autoturism aflat în dotarea unei instituţii publice înscrisuri cu tentă obscenă.

Un tânăr a făcut mișto de poliția din localitate. Ce a primit acasă, într-un plic

Un tânăr din Baia Mare a făcut mișto de Poliția Română pe internet după cre s-a trezit cu o amendă uriașă acasă. Tânărul inserase pe un autoturism al poliției un mesaj obscen, astfel că a atras mânia polițiștilor.

În urmă cu o săptămână, tânărul în vârstă de 28 de ani, din municipiul Baia Mare, a fost amendat, la prima vedere, pentru exercitarea dreptului la libertatea opiniilor şi exprimării.

”Opera” tanarului pentru care a luat 500 de lei amenda

”Opera” tanarului pentru care a luat 500 de lei amenda

Cum a jignit bărbatul poliția din Mureș

De fapt, bărbatul a publicat pe reţeaua de socializare Facebook o poză cu unul dintre autoturismele aflate în dotarea SPR Maramureş pe care acesta a inserat prin mijloace tehnice înscrisuri cu tentă obscenă, cu scopul de a jigni şi denigra poliţiştii care îşi desfăşurau activitatea.

Vă aducem la cunoştinţă că, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice constituie contravenţie conform Legii 61/1991 dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale să fie considerate infracţiuni

Poliția cere mai mult respect din partea populației

Sancţiunea pentru astfel de fapte poate fi închisoarea contravenţională de la 15 zile la 3 luni sau amenda. Poliţiştii vă atenţionează cu privire la faptul că fiecare drept vine cu o obligaţie.

Manifestaţi respect ori de câte ori vă exprimaţi opiniile, gândurile, trăirile, indiferent de mijloacele de comunicare pe care le folosiţi, pentru a nu intra sub incidenţa vreunei legi”, au transmis reprezentanţii IPJ Maramureș.

Cum poți fi amendat pentru postări pe rețelele de socializare

Publicarea unor postări jignitoare, indiferent la adresa cui, nu este o soluție. Fie că ești supărat, nervos ori frustrat din anumite motive sau din cauza unor persoane, jignirea lor pe rețelele de socilizare nu este o soluție, întrucât riscați să fiți amendați, exact cum a pățit tânărul din Baia Mare.

La fel ca și tânărul de mai sus, șase persoane care au făcut comentarii injurioase la adresa primarului și angajaților Primăriei Întorsura Buzăului au fost amendate de Poliția Locală cu câte 200 de lei fiecare, în urma reclamațiilor făcute de Leca Băncilă, primarul localității.

Primarul îi va acționa și în instanță pe cei care l-au jignit

Primarul din Întorsura Buzăului a spus că va acționa și în instanță, unde va face o nouă plângere în materie civilă împotriva persoanelor care și-au exprimat necuviincios părerile la adresa lui.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro