A doua înregistrare compromițătoare cu Nicușor Dan: ”Lumea spune că e dealer, interlop, pește”

A doua înregistrare compromițătoare cu Nicușor Dan/ Foto: Mediafax

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis un mesaj premierului Orban, marți seară, la România TV, după apariția unei alte înregistrări cu candidatului forțelor de dreapta, Nicușor Dan, că ”mai are timp să-l retragă” din cursa pentru Primăria București.

Trafic de influență? Nicușor Dan, înregistrat pentru a doua oară. Funcționarul Zărescu îi atrage atenția asupra ”Câinelui”

Luni, Nicușor Dan a acuzat folosirea de către PSD de ”mijloace murdare” și ”manipulare” după ce creatoarea de modă Dana Budeanu, care s-a declarat în multiple rânduri prietena Gabrielei Firea, a făcut publică o înregistrare despre care susține că ar fi compromițătoare pentru candidatul Nicușor Dan.

Este vorba despre înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre acesta și fostul ziarist Cristian Zărescu, în prezent consilierul primarului PSD al sectorului 4. Cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de afacerist în Sectorul 4.

Candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria Capitalei a numit înregistrarea ”pesedistă” și a declarat că angajatul primăriei sectorului 4 încerca ”să forțeze o declarație compromițătoare”. Oficialul a argumentat că primăria urma ”să facă o demolare ilegală” și că, la momentul discuției înregistrate, partea vătămată încerca să ajungă la o variantă amiabilă.

În replică, Gabriela Firea și-a întrebat contracandidatul „Câți bani ați luat de la interlopul Mitrache, zis Câine”, ca să îl apere, deși ”toate documentele și deciziile în instanță arătau că a comis o ilegalitate”.

„Săptămâna viitoare arătăm drumul banilor. Orban, încă mai ai timp să-l retragi pe Nicușor”

Marți seară, vicepremierul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis un mesaj lui Orban, la RTV, după apariția celei de-a doua înregistrări cu Nicușor Dan.

„Am fost primul care am anunțat că există aceste înregistrări. Săptămâna viitoare o să arătăm drumul banilor. Domnule Orban, încă mai aveți timp să-l retrageți pe Nicușor”, i-a transmis Bădulescu președintelui PNL.

În a doua înregistrare, Nicușor Dan discută cu fostul ziarist Zărescu, care îi spune că Mitrache, zic ”Câinele”, cel pe care îl reprezenta Dan, a amenințat polițiștii. Politicianul spune că nu știa acest lucru, iar dialogul are la bază descrierile pe care Zărescu i le face lui Dan despre Mitrache.

Cei doi hotărăsc condițiile unei posibile concilieri între cele două părți. Nicușor Dan este rezervat în a răspunde sfaturilor date de Zărescu, care îi transmite despre Mitrache că ”lumea spune că e dealer, interlop, pește”. Fostul jurnalist îi mai transmite lui Dan să nu se asocieze cu ”Câinele”, îndeosebi pentru planurile pe care ”le are pentru viitor”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI