A distrus teoria Pământului plat cu un selfie de pe Everest: ce se vede în poză

Comunitățile de oameni care sunt de părere că Pământul este plat au explodat în ultimii ani, datorită internetului. O fotografie simplă s-ar putea să le distrugă ipoteza.

Într-o postare pe Reddit intitulată ”șah mat pentru societatea Pământului plat”, un utilizator a făcut valuri în urmă cu câteva zile. El a postat un selfie realizat de el sau de către un apropiat de pe Everest. Fotografia care nu pare să fie editată sau modificată în vreun fel are pe fundal curbura pământului.

Ca referință, Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ. Se află în regiuna Mahalangur Himal din munții Himalaya, pe granița dintre China și Nepal. Elevația sa este de 8.848 de metri.

În mod previzibil, fotografia care se poate vedea mai jos în toată splendoarea ei a dat naștere unor dezbateri online, deși majoritatea oamenilor au lăudat imaginea și au clasficat-o ca fiind un argument puternic împotriva conspirației că planeta noastră ar fi plată.

Unii au fost de părere că efortul din spatele acestui ”argument” a fost însă prea mare. Ar fi trebuit să fie suficient faptul că poți vedea doar 2,5% din suprața planetei în orice moment, de oriunde. Dacă planeta era plată, era suficient să te uiți pe bloc mai înalt sau pe orice munte și să-i vezi capătul.

La capitolul argumente tehnice, cineva a spus că s-ar putea ca imaginea să fi fost realizată cu lentilă de tip fisheye, iar curbura din fundal să fi fost o consecință a respectivului obiectiv.

Momentan, nu s-au implicat foarte mulți adepți ai teoriei pământului plat în dezbatere, dar postarea nu este foarte veche pe Reddit, deci este posibil ca popularitatea ei să crească și mai mult în următoarele zile. Va fi interesant de văzut cu ce argumente mai vin la înaintare adepții acestei teorii populare pentru a combate realitatea planetei pe care locuim.

selfie everest

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI