Deşi poate părea un obicei ciudat, consumul de varză murată s-a dovedit a fi unul extrem de sănătos pentru organism. Ce s-a întâmplat cu un bărbat care a băut zeamă de varză murată, de 3 ori pe zi, timp de 2 săptămâni, întrece orice imaginaţie. Trebuie să încerci şi tu leacul bunicilor.
Varza murată este, fără îndoială, unul dintre cele mai îndrăgite alimente din timpul iernii de către români. Indiferent cum este consumată, aceasta s-a dovedit a avea o multitudine de beneficii asupra organismului. Datorită substanţelor nutritive, aceasta revitalizează, tonifică, are calităţi antioxidante şi antiinflamatorii. O ştiau şi străbunicii noştri care au transformat acest produs într-un adevărat medicament natural.
Unul dintre leacurile băbeşti este cel cu moare de varză care vindecă litiaza biliară (pietre în interiorul vezicii biliare). Auzind de acest truc, un bărbat care suferea de aceasta afecţiune a băut, de 3 ori pe zi, timp de 2 săptămâni, zeamă de varză murată. Efectul a fost unul de-a dreptul miraculos, spun medicii care îl ţineau sub observaţie.
Mai exact, în perioada celor două săptămâni se beau câte 150 de ml de moare, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Apoi, doar cu acordul medicului, este necesară continuarea “tratamentului” cu ajutorul unui alt truc moştenit. Un litru de moare se amestecă cu 400 ml de ulei nerafinat şi sucul de la patru lamai.
Tratamentul se începe după 24 de ore în care nu ai mâncat nimic. A doua zi, începând de dimineaţă, bea câte 100 de ml din acest amestec, la fiecare jumătate de oră. Este important de ştiut că această variantă poate provoca dureri, motiv pentru care se ia, la nevoie, o pastilă de No-Spa. Timp de 4-5 ore, colecistul se va curăţa de pietre.
Din ziua următoare, bea ceai din muşeţel şi fenicul pentru două săptămâni. Cum se prepară ceaiul: două linguri de seminţe de fenicul se fierb într-un litru de apă pentru aproximativ 10 minute. Apoi, se adaugă două linguri de flori de muşeţel şi se stinge focul. Lasă acoperit pentru 25 de minute, apoi strecoară. Peste plante se mai toarnă un litru de apă, apoi se pune la fiert. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. La final, se strecoară şi se amestecă tot lichidul. Ceaiul se bea în loc de apă, scrie Adevărul.ro.
Acest leac este recomandat şi pentru tratarea gastritei cu aciditate scăzută sau pentru giardioza.