A amestecat bicarbonat de sodiu cu sare şi puţină apă. E trucul care îţi va face viaţa mai uşoară în bucătărie

A amestecat bicarbonat de sodiu cu sare şi puţină apă. E trucul care îţi va face viaţa mai uşoară în bucătărie
A amestecat bicarbonat de sodiu cu sare şi puţină apă. Ce truc a descoperit o gospodină, pentru a scăpa de mirosul urât din bucătărie.

Bicarbonatul de sodiu este un produs esențial în bucătărie. Deși este cunoscut ca fiind un bun agent de fermentare, folosit în multe prăjituri sau torturi, poate să aibă și alte întrebuințări. O gospodină a amestecat bicarbonat de sodiu cu sare şi puţină apă și a descoperit un truc foarte util. Cu ajutorul acestuia, poți scăpa de toată mizeria și mirosul neplăcut de pe unele instrumente din bucătărie. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu sare şi puţină apă

Bicarbonatul de sodiu este un produs accesibil, non-toxic și, totodată, multifuncțional. Acesta este și motivul pentru care gospodinele îl privesc drept o alternativă excelentă la diverși agenți de curățare. Dacă vrei să reduci numărul produselor toxice de curățenie din locuința ta, cu siguranță poți opta pentru folosirea bicarbonatului de sodiu în cazul anumitor sarcini.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu nu lasă în urmă un miros foarte puternic, precum multe dintre soluțiile de curățare. Și, după ce vei vedea cât de bine curăță, s-ar putea să înlocuiești multe dintre produsele din casa ta. O gospodină a amestecat puțin bicarbonat de sodiu cu sare și apă și a reușit să își curețe tocătorul de lemn foarte rapid.

Cu toții știm că, de obicei, tocătorul de lemn sau de plastic prinde miros foarte urât, mai ales dacă nu este curățat foarte repede și foarte intens. Ei bine, o româncă a descoperit o modalitate de a-și ușura munca în bucătărie. A amestecat o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de sare și una de apă și a format o pastă perfect omogenă.

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al tocătorului de bucătărie, trebuie doar să aplici pasta de bicarbonat de sodiu la nivelul instrumentului și să o lași câteva minute să acționeze. Ulterior, freacă bine zonele afectate și clătește tocătorul cu apă fierbinte, însă nu opărită. În acest fel, vei scăpa de toate problemele pe care le aveai privind mirosul urât din bucătărie.

La ce mai poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în bucătărie

Același amestec de bicarbonat de sodiu cu sare și apă poate să aibă și alte întrebuințări. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți să cureți foarte rapid și cuptorul cu microunde. Nici nu va fi nevoie să lași pasta de bicarbonat de sodiu să acționeze pentru o perioadă îndelungată. După ce cureți cuptorul cu bicarbonat de sodiu, mai trece o dată peste suprafețe cu un burete curat, pentru a îndepărta orice reziduu de pastă. Aparatul va fi ca nou!

Tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți să reduci mirosurile neplăcute și din frigider sau congelator. Pune bicarbonat de sodiu într-un recipient mic, dar cu gură largă. Plasează recipientul în frigider sau în congelator și lasă-l acolo timp de trei săptămâni, pentru a elimina mirosurile urâte. Dacă ai obiceiul de a lăsa la rece alimente care prind repede miros neplăcut, poți să păstrezi bicarbonatul în frigider și pentru o perioadă mai lungă de timp.

Urmăriți Playtech.ro și pe