Bicarbonatul de sodiu e istorie! Noul ingredient din bucătărie care curăță mai bine orice vrei

Bicarbonatul de sodiu e istorie! Noul ingredient din bucătărie care curăță mai bine orice vrei
Noul ingredient din bucătărie care curăță mai bine orice vrei

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare ingrediente de curățare de uz casnic, folosit ca alternativă ieftină și eficientă la produsele chimice dure. Însă un anumit ingredient cu consistență similară este un înlocuitor ideal pentru bicarbonatul de sodiu. Despre ce anume este vorba!

Care este noul ingredient din bucătărie care curăță mai bine orice vrei

Bicarbonatul de sodiu e istorie! Amidonul de porumb este similară cu bicarbonatul de sodiu în ce privește consistența și în scopul său, dar este într-adevăr un bun înlocuitor pentru agentul de creștere natural de curățare?

Amidonul de porumb este unul dintre multele ingrediente „uitate” în spatele dulapului din bucătărie și rareori este considerată altceva decât un agent de îngroșare sau un ingredient pentru plăcintă. În timp ce substanța noduloasă, pudră, poate servi doar la câteva utilizări atunci când vine vorba de gătit, iar versatilitatea sa te poate surprinde. Iată câteva dintre modalitățile în care poate fi folosit acest ingredient în loc de bicarbonat de sodiu pentru curățarea gospodăriei.

La fel ca bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb este un ingredient ieftin și inofensiv, ceea ce o face alternativa perfectă la multe dintre produsele de curățare scumpe.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cei mai buni odorizanți naturali datorită formulei sale chimice neutre și este iubit pentru rezultatele sale impresionante asupra țesăturilor mirositoare, cum ar fi covoarele și saltelele. Amidonul de porumb nu este diferită, cu textura sa moale, dar absorbantă, fiind perfectă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Utilizări ale amidonului de porumb

Acest ingredient simplu poate fi presărat în tălpile pantofilor, peste covoare sau chiar peste mobilierul tapițat. Doar pudrează făina de porumb peste material și lasă să stea peste noapte. Ține animalele de companie și copiii mici departe de această substanță și aspiră apoi a doua zi de dimineață.

Dacă ai rămas fără bicarbonat de sodiu sau ești în căutarea unui nou agent de îndepărtare a grăsimilor în mod natural, apelează tot la amidonul de porumb. Se toarnă făina peste petele de grăsime de pe covoare și țesături și se lasă să stea 15-20 de minute. Pulberea măcinată fin va absorbi grăsimea în timp ce împrospătează suprafața. Odată ce grăsimea a fost îndepărtată, aspiră reziduul în exces.

Redarea strălucirii naturale a mobilierului din lemn se face adesea cu lac parfumat, dar poate lăsa suprafața lipicioasă și neplăcută la atingere. Schimbă produsele comerciale de lustruit cu un strop ușor de apă infuzată cu făină de porumb. Pulverizează ușor mobilierul din lemn cu amestecul și șterge cu o cârpă din microfibră. Strălucirea naturală va fi restabilită în câteva secunde, fără a rămâne nici un reziduu lipicios sau ceros.