A ajuns să doarmă în pat cu un elefant, iar povestea ei îți va rupe sufletul

A ajuns să doarmă în pat cu un elefant, iar povestea ei îți va rupe sufletul

După ce a fost salvat de la moarte, un elefant s-a atașat de o femeie de parcă ar fi mama sa. Experiențele pe care le împărtășesc sunt uimitoare.

În timp ce elefanții sunt chinuiți la circ și flămânziți pentru diverse evenimente artistice, în continuare, există colțuri pe mapamond în care pot duce o viață liberă. Multe organizații non-profit se luptă pentru salvarea lor din circumstanțe dramatice, creșterea și adaptarea lor la sălbăticie. Din păcate, acele eforturi sunt prea mici, având în vedere că au populația de elefanți a fost rasă din vestul continentului african și se răresc pe zi ce trece în sudul și estul continentului.

Cazul elefantului care a ajuns vedetă la BBC nu este însă o poveste tristă, ci exact contrariul. Aventurile puiului de elefant din imaginile alăturate au început în 2016, când Moyo aproape că s-a înecat încercând să treacă un râu din Zimbabwe, împreună cu turma sa. Din păcate, deși a supraviețuit, evenimentul l-a despărțit de familia sa.

A avut totuși un noroc teribil pentru că a fost salvat de către Roxy Danckwerts, responsabila din spatele unui sanctuar pentru animale intitulat Wild is Life (Sălbăticia este Viață). Întregul sanctuar este dedicat îngrijirii de elefanți și, conform spuselor fondatorului, ”Salvăm pui, îi creștem, îi reabilităm și îi reintroducem în sălbăticie. Încercăm să creem o cultură în care oamenilor le pasă.”

Moyo a fost unul dintre cei mai mici elefanți care le-a călcat pragul vreodată. Avea doar 56 de kilograme, la o vârstă în care minimul ar fi fost de aproximativ 90 de kilograme. Micuțul era bolnav și înfricoșat când a fost salvat de Roxy. În momentul în care a văzut că îngrijitoarea are grijă de el, a refuzat să mai plece de lângă ea 24 de ore pe zi, comportându-se mai degrabă ca un câine de pază, decât ca un elefant. Cei doi au ajuns să doarmă împreună și să gătească împreună, iar secvențele video ale aventurilor lor te vor sensibiliza la maxim.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI