18 apr. 2025 | 11:13

Ordinea în care trebuie puse ingredientele pentru pasca fără aluat. Aşa nu se va lăsa la final

Sfaturi Culinare
Ordinea în care trebuie puse ingredientele pentru pasca fără aluat. Aşa nu se va lăsa la final
In ce ordine se pun ingredientele pentru pasca

Pasca fără aluat este o variantă modernă și simplificată a tradiționalei pască românești, fiind perfectă pentru cei care își doresc un desert festiv rapid, fără a se complica cu frământarea aluatului. Gustul său fin, cremos și aromat o transformă într-un deşert ideal pentru masa de Paște, dar și pentru orice ocazie specială.

Secretul pentru pasca fără aluat care nu se lasă

Paştele se apropie, iar multe gospodine încep să caute cele mai bune reţete pentru preparatele tradiţionale. Unul dintre acestea nu are voie să lipsească: pasca fără aluat. Este o variantă mai fină şi mai puţin caloric. Pentru a prepara o pască fără aluat delicioasă, ai nevoie de:

  • 500 g brânză de vaci bine scursă
  • 4 ouă mari
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 ml smântână grasă (minimum 20% grăsime)
  • 3 linguri griș
  • 2 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie/portocala
  • 100 g stafide (opțional)
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt

Ordinea corectă a adăugării ingredientelor pentru ca pasca să nu se lase după ce este scoasă din cuptor: se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează în gălbenuşuri, peste care se pune zaharul pudră. Acum este momentul pentru brânză proaspătă şi smântâna acră grasă. Urmează coajă de lămâie şi de portocale (netratate), vanilia, grişul, praful de copt şi faina. Abia la final se adauga şi stafidele

Sfaturi pentru o pască perfectă

Gospodinele iscusite au oferit şi câteva sfaturi pentru a te asigura că pasca fără aluat iese perfectă:

  • Folosește brânză de vaci cât mai bine scursă pentru a evita excesul de lichid în compoziție.
  • Dacă preferi o textură mai fină, poți blendui brânza înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente.
  • Coace pasca la temperatură moderată pentru a preveni crăparea suprafeței.

Această rețetă de pască fără aluat este ideală pentru cei care iubesc deserturile rapide, dar pline de savoare. Perfectă pentru masa de Paște, dar și pentru o zi obișnuită în care vrei ceva dulce și cremos.