13 apr. 2025 | 19:40

Desertul recomandat de Mihaela Bilic nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște. Este delicios și îndeplinește criteriile stricte ale medicului: „Echilibrat nutrițional, îl ador”

Știri generale
Desertul recomandat de Mihaela Bilic nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște. Este delicios și îndeplinește criteriile stricte ale medicului: „Echilibrat nutrițional, îl ador”
Desertul recomandat de Mihaela Bilic nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște.

Mihaela Bilic a mărturisit care ar trebui să fie un desert neapărat prezent pe masa de Paște. Pe lângă gustul divin, preparatul este și unul foarte sănătos. Odată cu venirea acestei sărbători, oamenii își doresc să aibă pe masă cele mai bune bucate. Ei bine, dacă îți dorești ceva sănătos, dar și gustos, medicul Mihaela Bilic a mărturisit că pasca cu brânză dulce este perfectă.

Cum să prepari pasca într-un mod sănătos

Mihaela Bilic a vorbit despre pasiunea sa pentru pască, pe care ar consuma-o tot timpul anului, apreciind în special combinația dintre brânză și aluatul de cozonac. Ea critică însă tendința actuală de a transforma pasca într-o tartă foarte dulce, cu prea multă brânză și un blat care se îndepărtează de tradițional. Aceasta subliniază importanța echilibrului în deserturi și consideră că un cofetar bun nu ar trebui să exagereze cu zahărul, ci să lase aromele naturale, ale brânzei, făinii și fructelor.

„Pasca o ador. Eu pască aș mânca în tot timpul anului. Ador produsele lactate, iar brânza aceea în combinație cu coca de cozonac, înghit în sec. Atenție! Acum pasca începe să fie ca o tartă. Pentru mine, pasca înseamnă jumătate din înălțimea ei să fie cocă de cozonac și brânza să fie deasupra de 2-3 degete, acum văd că începe să fie o tartă plină de brânză și cu un blat care este din ce în ce mai dulce. Vă spuneam că în momentul în care ești un cofetar bun sau un patiser bun, trebuie să faci produsele să nu fie excesiv de dulci. Până la urmă, dacă pui zahărul mult în orice, oamenii vor consuma, dar ideea este să lași aroma fructelor, al făinii, al brânzei să se simtă, iar un produs care este prea dulce, va fi descalificat”, a mărturisit Mihaela Bilic.

Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos

Pentru aluat

– 300 g făină

– 2 gălbenușuri

– 40 g zahăr

– 190 ml lapte

– 60 g unt

– 12 g drojdie

– Zahăr vanilat

– Coajă de lămâie

Pentru umplutură

– 300 g brânză dulce de vaci

– 50 g smântână

– 3 ouă

– 100 g stafide

– 100 g zahăr

– Coajă de lămâie

– 100 g stafide

– 30 g griș

– Esență de vanilie (opțional)

– Esență de portocală (opțional)

Desertul recomandat de Mihaela Bilic nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște.

Desertul recomandat de Mihaela Bilic nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște.

Mod de preparare

Se fărâmițează drojdia, se adaugă apă călduță și câteva linguri de făină. Se lasă amestecul la crescut, apoi se toarnă peste făina cernută în prealabil. Se frământă aluatul până capătă o consistență elastică, se acoperă și se lasă la dospit într-un loc cald, timp de aproximativ o oră, până își dublează volumul.

Pentru umplutură, pune toate ingredientele într-un bol mare și amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Poți adăuga esență de vanilie sau portocală, în funcție de gust. Întinde aluatul potrivit formei pe care o folosești, adaugă umplutura și niveleaz-o uniform. Unge pasca cu ou, apoi pune-o în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace timp de aproximativ 40 de minute, sau până când capătă o crustă rumenă. Poftă bună!