Un incendiu de vegetație și trestie uscată a izbucnit, joi după-amiază, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în zona Băilor Someșeni. Din păcate, incendiu a generat extrem de mult fum care a putut fi observat și resimțit din celălalt capăt al orașului.
Flăcările imense au fost nimicite de abia după 2 ore de mai multe echipaje de pompieri: „Acționează două autospeciale în aceste momente pentru a stinge flăcările care au cuprins vegetația și trestia uscată din zona băilor Someșeni. Se acționează pentru a localiza extinderea focarelor și pentru a proteja mai multe hale din apropiere.„, au declarat reprezentanții ISU Cluj ieri seară.
Pentru a reuși să stingă focul a fost nevoie de intervenția a 3 autospeciale care au muncit încontinuu: ”Focarele care au cuprins vegetația de lângă băile Someșeni au fost stinse. Au acționat trei autospeciale pentru stins incendii timp de două ore. Pompierii au reușit să evite propagarea flăcărilor la câteva autovehicule parcate în apropierea stufărișului și la celelalte obiective din apropiere. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Cauza probabilă este în curs de cercetare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș, potrivit stiridecluj.ro.
Vezi imagini video din momentul intervenției pompierilor:
Efectul devastator al incendiilor a ajuns ieri și în localitatea Vulcana de Sus, județul Dâmbovița, acolo unde o fabrică de paleți a fost mistuită de flăcări. La fața locului a fost nevoie de intervenția rapidă a pompierilor de la detașamentul Pucioasa. Potrivit celor două autospeciale de intervenție, la locul cu pricina se afla o cantitate mare de combustibile (rumeguș și lemn), iar din fericire, aceștia au reușit să salveze hala de producție și o locuință aflată în apropiere.
Reprezentanții ISU Dâmbovița au relatat motivul care a dus la producerea incendiul: „În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui canal de fum, fără sită parascânteie, al unei sobe fără acumulare de căldură. Au ars: acoperişul anexei pe o suprafaţă de circa 30 metri pătraţi, rumeguş (pe o suprafaţa de circa 100 metri pătraţi), instalaţia electrică, un tocător de crengi şi un uscător pentru rumeguş„.