28 oct. 2024 | 11:31

Ce studii are Iancu Sterp. A fost eliminat de la examenul de Bacalaureat, dar tot a ajuns la facultate

Monden
Ce studii are Iancu Sterp. A fost eliminat de la examenul de Bacalaureat, dar tot a ajuns la facultate

Iancu Sterp, cunoscut în special pentru performanțele sale sportive și aparițiile televizate, a trecut printr-o serie de provocări academice înainte de a reuși să intre la facultate.

Născut pe 28 octombrie 1998 în satul Tuștea, din județul Hunedoara, el a devenit popular odată cu participarea la emisiunea Survivor România, unde a ajuns până în finală și și-a demonstrat rezistența fizică și determinarea.

Cu toate acestea, drumul său educațional a fost unul presărat cu obstacole, în special în ceea ce privește examenul de Bacalaureat.

Probleme la examenul de Bacalaureat

Iancu Sterp a absolvit un liceu din Hațeg în 2018, specializarea sa fiind tehnician în turism. Cu toate acestea, parcursul său liceal s-a încheiat cu un incident nefericit în timpul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat.

Iancu Sterp, alături de alți colegi, a fost eliminat din examen, cu consecințe directe asupra accesului său imediat la studii superioare. Incidentul l-a împiedicat să obțină diploma la acea sesiune, fiind nevoit să se pregătească pentru sesiunea din toamnă.

Cu efort și determinare, Iancu Sterp s-a prezentat din nou la examenul de Bacalaureat în toamna aceluiași an. Deși nota obținută a fost la limită – o medie de 6,28 – a reușit să îndeplinească pragul minim pentru promovare.

Rezultatele pe materii au fost modeste, cu 6,05 la română, 7 la matematică și 5,8 la geografie, însă i-au permis să obțină diploma necesară pentru admiterea la facultate.

La ce facultate a ajuns tânărul

În anul 2019, Iancu Sterp a fost admis la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, la programul de studii Zootehnie. Domeniul ales, strâns legat de mediul rural și agricultură, a fost în concordanță cu originile sale și probabil că a reprezentat o continuare firească a intereselor sale.

Programul de studii ales, Zootehnia, include o combinație de cursuri teoretice și practice, cu accent pe gestionarea și creșterea animalelor. Deși nu există informații publice despre finalizarea studiilor sale, înscrierea sa în cadrul unei facultăți, după toate dificultățile întâmpinate în trecut, evidențiază ambiția sa de a-și continua dezvoltarea personală și profesională.

Cariera și realizările lui Iancu Sterp

După admiterea la facultate, cariera lui Iancu Sterp a cunoscut o ascensiune, acesta participând la diverse competiții sportive și televizate. Pe lângă Survivor România 2020, competiție difuzată la acea vreme de Kanal D, Iancu Sterp s-a alăturat și galei RxF, iar mai târziu, în 2024, a concurat din nou în competiția Survivor România All Stars, difuzată de această dată de PRO TV.

De fiecare dată când a participat la Survivor România, Iancu Sterp a reușit să ajungă până în finala competiției.

Datorită acestor experiențe, Iancu Sterp a devenit un nume recunoscut în industria divertismentului românesc, iar publicul a ajuns să aprecieze nu doar talentul său sportiv, ci și caracterul său perseverent.

Participările lui în competiții de acest tip necesită o pregătire riguroasă și o disciplină de fier, abilități pe care le-a dobândit în perioada în care a jucat fotbal la AS Retezatul Țara Hațegului și pe care le-a perfecționat pe parcursul anilor de antrenament.