21 oct. 2024 | 18:48

A fost finalizată ancheta în cazul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața milionarul Dan Petrescu. Cauza principală și noi detalii surprinzătoare

Diverse
A fost finalizată ancheta în cazul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața milionarul Dan Petrescu. Cauza principală și noi detalii surprinzătoare
Specialiștii italieni au anunțat încheierea investigațiilor

În urmă cu trei ani, un accident aviatic avea să ducă la moartea a 8 persoane, printre ei și un miliardar român. De la momentul tragediei din Milano, din 2021, și până astăzi, au apărut tot felul de informații. Însă, conform presei italiene, de-abia acum a fost finalizată ancheta în cazul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața milionarul Dan Petrescu, precizându-se și cauza principală, precum și noi detalii suprinzătoare.

În octombrie 2021, miliardarul Dan Petrescu își pierdea viața într-un accident aviatic

În urmă cu trei ani, exact în aceeași lună octombrie, presa italiană anunța că un avion românesc era prăbușit lângă Milano, iar în urma accidentului au murit 8 oameni.

Ulterior, cele 8 persoane aveau să fie identificate, iar printre cei decedați era și miliardarul de origine română, Dan Petrescu. Au trecut anii, iar în tot acest timp tot felul de supoziții și informații neconfirmate aveau să apară, cu privire la modul în care s-a produs accidentul, și nu numai.

Dar, autoritățile din domeniul aviației din Italia nu comentau sub nicio formă zvonurile, având în vedere că era în plină desfășurare o anchetă a accidentului aviatic de lângă Milano.

A fost finalizată ancheta în cazul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața milionarul Dan Petrescu

La mai bine de 3 ani, specialiștii italieni au anunțat încheierea investigațiilor, precizând că a fost finalizată ancheta în cazul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața milionarul Dan Petrescu. Din primele informații oficiale, se pare că miliardarul Dan Petrescu, care se afla la manșa avionului, ar fi făcut mai multe greșeli de pilotaj

Ancheta, mai spun oficialii italieni, a fost extrem de complicată și ca urmare a faptului că înregistratorul de zbor (cutia neagră), nu ar fi fost funcțional. Una din concluziile raportului făcut de italieni spune că „nu se pot stabili cu certitudine cauzele exacte ale accidentului”, motivul fiind nefuncționarea înregistratorului de zbor.

Dar, mai spun specialiștii, prăbușirea avionului, cu cel puțin 600km/h a avut ca și cauză modul în care Dan Petrescu a condus avionul, mai bine zis că acesta ar fi pierdut controlul iar redresarea a devenit imposibilă, spun surse din anchetă.

Specialiștii vorbesc despre cauza principală și noi detalii suprinzătoare

Deși, inițial s-a crezut că ar fi fost vorba despre o defecțiune, ulterior s-a constatat că avionul era în stare bună de funcționare, iar Cauza principală a prăbușirii ar fi fost deciziile eronate de pilotaj. Noi detalii suprinzătoare vin să mai precizeze că în ultima discuție a miliardarului Dan Petrescu, înainte de prăbușire, ar fi recunoscut că a deviat de la traseul inițial, existând și dovada acestor afirmații în înregistrările convorbirii dintre pilot și controlorii de trafic.

Ulterior, tot din înregistrările convorbirii, s-a stabilit că cei aflați în turnul de control i-au cerut românului să redreseze avionul pe traseul inițial, și de aici ar fi început, de fapt, problemele și erorile de pilotaj.

De reamintit mai este că tot acest episod a avut loc în doar trei minute, de la decolarea avionului și până la momentul impactului devastator, în urma căruia toate cele 8 persoane, inclusiv un bebeluș, și-au pierdut viața. Milionarul Dan Petrescu, mai spun anchetatorii italieni, a pierdut controlul avionului, iar pe fond de stres și prin pierderea proceselor cognitive, s-a ajuns la tragedia aviatică de acum trei ani.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Toată Planeta îl plânge. A murit idolul
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cea mai mare GREȘEALĂ la recalcularea PENSIILOR. SUTE DE MII de pensionari sunt afectați
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro