Ultima discuție a miliardarului Dan Petrescu, înainte de prăbușire. Ce l-a întrebat controlorul de trafic

Ultima discuție a miliardarului Dan Petrescu, înainte de prăbușire. Ce l-a întrebat controlorul de trafic
Ce i-a spus Dan Petrescu controlorului de trafic chiar înainte ca avionul să se prăbușească

În tragedia de la Milano și-au găsit sfârșitul 8 persoane. Miliardarul Dan Petrescu se numără printre victime, iar abia acum s-a aflat că acesta a purtat o discuție cu un controlor de trafic chiar înainte ca avionul să se prăbușească.

Ce discuție a purtat controlorul de trafic cu Dan Petrescu, de fapt

Cei de la fața locului au rămas șocați în momentul în care aeronava de mici dimensiuni s-a îndreptat direct într-o clădire în San Donato, Milano. Martorii au menționat că s-a auzit o bubuitură puternică, iar apoi au fost observate flăcările uriașe. În urma tragediei, Dan Petrescu și-a găsit sfârșitul.

Se pare că, înainte cu doar câteva minute înainte de impactul dezastruos între avion și clădire, controlorul de trafic și-a dat seama că nu totul este în regulă, așa că i-a trimis miliardarului un mesaj. Acesta l-a întrebat de ce nu a respectat drumul și dacă a făcut acest lucru pentru a evita turbulențele.

„De ce te-ai abătut din drum? Să eviți turbulențele?”, i-a transmis controlorul de trafic lui Dan Petrescu, potrivit Spynews.ro.

Totuși, cu doar câteva secunde înainte ca avionul să se îndrepte cu viteză către sol și să se ciocnească violent cu o clădire aflată în renovare, Dan Petrescu a răspuns simplu: ‘Nu’. În urma tragediei, toate persoanele au decedat, chiar dacă zeci de echipaje au sosit la fața locului pentru a oferi ajutor.

Anunțul oficial al autorităților. Ce s-a întâmplat la Milano

Ion Țiriac declara în trecut, în repetate rânduri, că îl consideră pe Dan Petrescu cel mai bogat român, acesta având o avere care depășește 1 miliard de euro, implicându-se în imobiliare și deținând magazine precum Billa, Auchan, Carrefour și Metro.

Dan Petrescu deținea aeronava care s-a prăbușit în Milano. În avion se aflau 6 pasageri și 2 persoane care aparțineau echipajului, pilot și copilot, iar printre victime s-a numărat și un copil.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.”, s-a arătat în Comunicatul MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI