Cine sunt românii care au murit în accidentul aviatic din Milano. Miliardarul Dan Petrescu pilota

Cine sunt românii care au murit în accidentul aviatic din Milano. Miliardarul Dan Petrescu pilota
Cine sunt cei opt morți din accidentul aviatic din Milano

Ultima oră! Presa italiană a făcut publice numele celor opt persoane moarte în urma tragediei aviatice din Milano, acolo unde un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o clădire goală. Potrivit datelor transmise, șapte dintre victime aveau și cetățenie română.

Cine sunt victimele tragicului accident aviatic

Dacă până acum nu se cunoștea cu exactitate identitatea tuturor victimelor din accidentul aviatic care a avut loc la marginea orașului Milano, astăzi, numele lor aduce și mai multă tristețe în inimile românilor și a tuturor celor care i-au cunoscut și iubit.

Astfel, alături de miliardarul Dan Petrescu, care pilota, în aeronavă se aflau soția sa, Regina Balzat Petrescu, Dan Ștefan Petrescu, fiul miliardarului, în vârstă de 30 de ani, Julien Brossard, un prieten al fiului venit din Canada, în vârstă de 35 de ani, Filippo Nascimbene, în vârstă de 32 de ani, manager la firma de consultanță Start Hub din Milano, Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, soția lui Filippo Nascimbene și fata lui Miki Alexandrescu, în vârstă de 33 de ani, născută în Franța, fiul lor de un an, Raphael, dar și mama Carolinei Alexandrescu, Miruna Anca Wanda Lozinschi, în vârstă de 65 de ani.

Dan Petrescu a fost unul dintre cei mai bogați oameni din România și poate unul dintre cei mai discreți. Acesta era cetățean român și german, însă deținea o avere impresionantă și mai multe proprietăți și terenuri pe care construise o mare parte dintre hypermarketurile din România, printre care Metro, Auchan, Carrefour, Real, BILLA și pe care le închiriase pentru 20-25 de ani marilor operatori, strângând o avere de peste un milliard de euro. De asemenea, acesta era implicat și în multe afaceri cu Ion Țiriac, cel din urmă declarând în mai multe rânduri că Dan Petrescu are o avere mai mare decat a lui.

MAE a confirmat identitatea celor șapte români morți în accidentul din Italia

După ce, la scurt timp după accident, presa italiană anunța că două persoane de origine română au murit în accdentul din Milano, Ministerul Afacerilor de Externe a transmis că șapte dintre cele opt victime au cetățenie română.

“În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii).

Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis MAE, cu puțin timp în urmă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI