17 oct. 2024 | 14:14

Se schimbă vremea radical. Vine frigul, temperaturile scad drastic

Vremea Meteo
Se schimbă vremea radical. Vine frigul, temperaturile scad drastic
Azi avem o atenționare de Cod Galben de intensificări ale vântului

În aceste zile vremea începe să se schimbe, și să revină la normalul perioadei. Conform celor mai recente date ANM, în cursul acestei zile avem o atenționare de Cod Galben de intensificări ale vântului, iar în rest, conform prognozei, se schimbă vremea radical. ANM precizează că vine frigul, iar temperaturile scad drastic.

ANM anunță că se schimbă vremea radical

Dacă ne referim la cum va fi vremea în București, conform prognozei emise recent, aflăm că valorile maxime nu vor trece de cel mult 15 grade, iar minimele vor ajunge la cel mult 3 grade. Prognoza este pentru intervalul 17-20 octombrie.

Pe de altă parte, la nivel național, ANM anunță că vine frigul, și că se schimbă vremea radical, astfel că în perioada următoare valorile termice vor suferi modificări în mai toate regiunile țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM spune că sunt „Condiții ca trecător să plouă slab vor fi în cea de a doua săptămână”.

Meteorologii precizează când vine frigul, și când temperaturile scad drastic

ANM a schimbat prognoza, astfel că din datele prognozei, meteorologii precizează când vine frigul, și când temperaturile scad drastic. Așa se face că în Banat și Crișana, perioada următoare aduce maxime de 19 grade în 22 și 23 octombrie, iar valorile minime se vor încadra la nu mai mult de 7-10 grade.

Pentru Transilvania și Maramureș, ANM vine cu precizarea că „În următoare 3 zile se va încălzi cu aproximativ 4 grade, apoi media maximelor va avea variații între 13 și 18 grade, iar a minimelor între 1 și 6 grade”. Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, la fel ca în Banat, sunt „condiții de ploaie slabă vor fi în primele două zile și după data de 22 octombrie”.

Pentru estul și sud-estul teritoriului, ANM precizează că valorile termice, între 22 și 24 octombrie, „vor fi de 15…17 grade, urmând ca până la finalul intervalului să scadă din nou până spre 12 grade”. Tot în aceste zone vor exista condiții de precipitații, ANM precizând că „Ploi slabe și izolate sunt prognozate în zilele de 16 și 17 octombrie. Pentru restul intervalului, prezenta estimare indică condiții reduse pentru ploi”.

Se schimbă vremea radical în Muntenia și Oltenia, și la munte

Sudul teritoriului va fi sub efectele vremii mai reci, cu valori termice scăzute. Astfel că, spune ANM, „din 19 și până în 24 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 16…18 grade”, iar ploile vor fi slabe și izolate:

„Ploi slabe și izolate sunt prognozate în data de 16 octombrie, dar probabilitatea pentru apariția acestora va fi în creștere și în perioada 21 – 22 octombrie, precum și în 26 – 27 octombrie. Pentru restul intervalului, prezenta estimare, indică condiții reduse pentru ploi.”

Dacă în restul teritoriului valorile vor fi preponderent normale pentru această perioadă, în zona montană se anunță un proces și mai rapid de răcire a vremii, dar și că precipitațiile se transformă în ninsoare:

„În prima săptămână, media temperaturilor maxime nu va avea variații prea mari și se va
situa în jurul valorii de 7 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor mai urca ușor, astfel că media maximelor va fi de 11…12 grade, urmând ca spre finalul intervalului să revină la valori de 7…8 grade. Minimele vor fi de 2 grade la începutul intervalului și vor coborî până în data de 19 octombrie, când vor ajunge la valori medii de -2 grade.

După această dată, media minimelor va crește treptat și se va situa peste pragul de îngheț, dar nu va depăși 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalele 15 – 17 octombrie, 20 – 22 octombrie și 25 – 27 octombrie.”, precizează ANM.

Așadar, la nivelul întregii țări, în următorul interval, se schimbă vremea radical.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și bogată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro