15 oct. 2024 | 18:59

Anunțul meteorologilor AccuWeather. Când vine înapoi căldura, după frigul neașteptat

Vremea Meteo
Anunțul meteorologilor AccuWeather. Când vine înapoi căldura, după frigul neașteptat
Anunțul meteorologilor AccuWeather. Când vine înapoi căldura, după frigul neașteptat

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare, iar veștile i-au bucurat pe mulți români. După temperaturile scăzute anunțate pentru săptămâna aceasta, vremea se încălzește din nou, revenind soarele și temperaturile plăcute. Când revine căldura și cum va fi vremea în perioada următoare.

Vremea se încălzește din nou

A treia săptămână din luna octombrie a venit cu temperaturi mai scăzute și mai apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. În săptămâna 14-20 octombrie, maximele termice au fost cuprinse între 14 și 17 grade Celsius, cu cer variabil și precipitații în unele zone ale țării. Vremea se menține la fel pe tot parcursul săptămâni, însă de săptămâna viitoare se va încălzi ușor.

Începând de marți, 22 octombrie, temperaturile mai cresc cu câteva grade, iar șansele de precipitații scad. Maximele se vor situa în jurul valorii de 19 grade, iar în sud și sud-est pot depăși 20 de grade Celsius. Finalul lunii octombrie vine cu valori termice apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cantitatea de precipitații va fi deficitară la nivelul întregii țări, potrivit meteorologilor.

”În prima parte a săptămânii, pentru partea de sud a teritoriului, aceste valori de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade și anume așteptăm ca în prima parte a săptămânii temperaturile maxime să urce spre 23-24°C pentru zona de sud a teritoriului, dar în zilele ce urmează, cu mici oscilații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, temperaturilre se vor afla cumva în jurul normelor. În această perioadă ar trebui să avem temperaturi maxime cuprinse între 14 și 20 de grade, iar în ceea ce privește regimul temperaturilor de pe parcursul nopților, deci temperaturile minime, acestea să fie cuprinse cam între 3 și 9 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare și ușor mai ridicate în zona litoralului”, a explicat meteorologul Diana Giurgiu, într-o intervenție la Digi24.

Anunțul ANM pentru perioada următoare

”Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dat în nord şi parţial în centru, dar şi uşor mai caldă în restul ţãrii. Vor fi înnorări şi va ploua, în general slab cantitativ, în Maramureş, local în Transilvania, Moldova şi la munte şi pe areale mici în Dobrogea.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. La altitudini în general de peste 1500 m, trecător vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua la munte, în special în masivele vestice, iar noaptea în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade. Pe alocuri se va forma ceaţă”, arată prognoza meteo ANM actualizată.

 

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Provocarea pe care doar geniile o pot rezolva. Mută două bețe de chibrit pentru a forma 7 pătrate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Europa, în fața unei crize fără precedent. Principala resursă pentru viață, în pericol
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Guvernul pune limită. Decizie pentru absolut toți românii care merg în magazine
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro