07 oct. 2024 | 14:29

ANM a schimbat prognoza. Revine vara în România, de când cresc din nou temperaturile

Vremea Meteo
ANM a schimbat prognoza. Revine vara în România, de când cresc din nou temperaturile
ANM a schimbat prognoza. Revine vara în România, de când cresc din nou temperaturile

După un weekend marcat de avertizări cod galben de ploi și vijelii, vremea pare că se îndreaptă. Săptămâna a debutat cu temperaturi moderate, dar valorile termice vor crește în următoarele zile, urmând să ajungă la valori specifice verii. Care vor fi maximele, în zilele următoare.

Vremea se încălzește din nou

ANM a emis o nouă prognoză meteo, valabilă până la finalul lunii octombrie. După ploile din ultimele zile, vremea își revine treptat, iar temperaturile cresc simțitor. Se vor înregistra valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, dar vom mai avea parte și se precipitații până la începutul lunii noiembrie. Maximele vor depăși 20 de grade Celsius în unele regiuni, iar cerul va fi în mare parte senin.

”Pe parcursul săptămânii viitoare vremea va fi schimbătoare de o zi la alta în majoritatea zonelor din țară. După un început de săptămână cu temperaturi modeste în sud și în sud-est, valorile termice vor fi în creştere treptată. Astfel, așteptăm un regim termic care să depășească 18-20 grade Celsius în jumătatea de sud a țării. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere din 10 octombrie începând din vestul țării cu extindere și în restul teritoriului”, au transmis specialiștii de la ANM.

Prognoza meteo pe săptămâni

Prognoza pentru săptămâna 7 – 14 octombrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât valorile obișnuite pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi mai abundente în nord-vestul extrem, în timp ce în sud-vest, sud, nord-est și centrul țării se vor înregistra cantități mai scăzute. În restul țării, regimul pluviometric va fi în mare parte apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Prognoza pentru săptămâna 14 – 21 octombrie

Pe parcursul acestei săptămâni, temperaturile vor depăși media normală a perioadei pe întreg teritoriul României. Precipitațiile vor fi mai abundente în regiunile de vest, nord și centru, în special în extremitatea nord-vestică, în timp ce în restul țării, nivelul acestora va fi în general apropiat de normele climatologice pentru această perioadă.

Prognoza pentru săptămâna 21 – 28 octombrie

În această săptămână, temperaturile vor fi ușor peste media specifică intervalului, cu precădere în regiunile sudice. Precipitațiile vor fi, în general, la un nivel apropiat de cel obișnuit pentru această perioadă în întreaga țară.

Prognoza pentru săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie

Valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, în toată țara. Regimul pluviometric va fi, de asemenea, în mare parte conform cu valorile obișnuite pentru această perioadă, în toate regiunile.

 

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Andreea Tonciu, pregătită de Asia Express. Cu cine ar participa vedeta
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ordin pentru banii românilor. Amendă 10.000 lei dacă întârzii. Iohannis a semnat
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
ZIUA de PENSII, MODIFICATĂ! Cinci MILIOANE de SENIORI, VIZAȚI DIRECT
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro