Când vine vorba de mersul la restaurant, mai ales în aceste zile, când totul este extrem de scump, a devenit o raritate pe care puțini și-o mai permit. Dar, un antreprenor a decis să-și onoreze clienții, mai ales cei fideli, printr-un anume gest. Astfel că, vorbim astăzi despre celebrul restaurant unde poți mânca gratuit, o dată pe zi, iar antreprenorul explică ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest serviciu.
Din păcate, ca urmare a exploziei prețurilor, din ce în ce mai mulți români, chiar și cei cu dare de mână, să-și rărească ieșirile în oraș, și mai ales să mănânce în restaurante.
Odată cu creșterea prețurilor la mai toate serviciile, cei din HoReca, vădit sub presiune, au decis să-și reorienteze ofertele și, în aceeași măsură, să-și modifice prețurile din meniuri.
Situația nu este valabilă doar pe plaiuri mioritice, ci și în alte state europene, precum Marea Britanie, Germania, etc. Ca urmare a acestui fapt, multe din aceste afaceri fie rezistă cu greu, fie unele dintre ele și-au pus lacătele pe ușă, intrând în faliment.
Ca exemplu, dacă ne referim la România, putem vorbi despre un celebru restaurant din București, celebrul „La Mama-Ateneu”, care recent și-a închis porțile, ca urmare a imposibilității de a mai susține localul.
O situație similară regăsim, spre exemplu, în Berlin, unde un mare restaurant și-a închis porțile, sau în Spania, la Majorca, unde era anunțată închiderea neașteptată a două dintre restaurantele lui Dylan McGrath, Brasserie Sixty6 și Rustic Stone.
Cu toate aceste crize, și diminuarea numărului de clienți, anumite localuri au decis să apeleze la mici trucuri de marketing, majoritatea pentru a-i atrage și pentru a-i fideliza.
Așa se face că există la acest moment un restaurant în Marea Britanie, deținut de un român stabilit acolo, care a decis să le acorde clienților săi, cel puțin o masă gratuită, tocmai în ideea de a-i apropia și mai mult.
Este vorba de românul Sebastian Coman, care deține o afacere în Manchester, de tipul Chips&Go, și care a găsit o soluție pentru a-și fideliza clientela. Conform publicației The Mirror, Sebastian Coman, proprietarul restaurantului, a promis să le ofere clienților o masă gratuită în fiecare zi, cu condiția să își facă un tatuaj cu logo-ul magazinului.
În interviul acordat publicației amintite, românul spune că, inițial, oferta a început ca o glumă „pentru a vedea cât de departe ar merge oamenii pentru niște mâncare gratuită”, dar două persoane au mers deja și ș-au făcut câte un tatuaj, astfel că au primit ulterior o masă gratuită.
„Am clienți care se întorc în fiecare zi și laudă mâncarea, ceea ce mă face să fiu într-o dispoziție bună.
Mi-am spus că dacă oamenilor le place atât de mult, atunci să vedem cât de departe vor merge oamenii și de aici a apărut ideea tatuajului.
Mulți oameni glumeau pe tema asta, dar apoi am început să primesc mesaje despre ce dimensiune să îmi fac tatuajul și unde să îl fac”.
Proprietarul afacerii a precizat că nu există restricții cu privire la dimensiunea și locul tatuajului, atâta timp cât și-l vor face, vor avea întotdeauna dreptul la o masă zilnică gratuită. Poate fi orice fel de mâncare din meniu și chiar dacă ar crește prețurile la mâncare, fanii fideli nu vor fi afectați.