Grecia este una dintre destinațiile preferate de turiști, mai ales vara. Românii sunt nerăbdători să plece iar în vacanță pe insulele grecești, dar unii sunt temători de eventualele scumpiri la mâncare și băuturi. Cu toate acestea, sezonul estival încă nu a început, iar cei care ajung în Grecia se pot bucura de prețuri mai mici la mâncare. Ce pot mânca două persoane cu doar 17 euro, la început de aprilie? În România costă mai mult!
Anual, foarte mulți români își fac concediile vara în Grecia! Dar acest lucru se întâmplă și în extra sezon. Unii dintre aceștia preferă să plece de pe acum în Grecia, pentru a se bucura de câteva zile de relaxare și pentru a degusta delicatesele culinare. Bucătăria grecească este recunoscută pentru aromele unice și preparatele gustoase, însă și prețurile la mâncare au crescut enorm de mult în ultimii doi ani.
Totuși, turiștii aflați acum în Grecia au menționat că prețurile sunt pentru toate buzunarele. Fiind extra sezon, restaurantele nu percep prețuri așa mari, iar o masă de două persoane poate fi chiar ieftină, în comparație cu România.
Spre exemplu, în Kavala, al doilea cel mai mare oraș din Grecia, două persoane pot mânca pe săturate cu doar 17 euro la o tavernă din oraș, iar meniul include un mix de carne cu cartofi, prăjiți sau la cuptor.
De asemenea, nici celelalte preparate din meniu afișat nu sunt scumpe! O salată grecească costă 7 euro, iar pentru o porție de spaghete cu fructe de mare, turiștii scot din buzunare 10 euro. Din păcate, prețurile vor fi mult mai mari în sezonul estival. O masă de două persoane va depăși, cu siguranță, 50 de euro!
Anul trecut, pe timpul verii, un sejur de șapte nopți în Grecia costa, în medie, 4.500 de lei pentru un cuplu. Mâncarea grecească are, în general, prețuri destul de accesibile, dar asta depinde și de locul unde alegeți să luați masa. În plus, prețurile pot diferi, în funcție de tavernă și de localitate.
Spre exemplu, în 2023, o friptură de porc costa 12 euro, iar una de vită 17 euro. Pieptul de pui la grătar era la 12 euro și un souvlaki de porc nu depășea 11 euro. În ceea ce privește băutura, o cafea grecească era 2 euro, iar un ceai 2,5 euro. Apa minerală este 2,50 euro, iar un fresh de portocale costa doar 3 euro. Berea costa 4-5 euro sticla!