06 oct. 2024 | 20:30

Cine e Amalia Bellantoni, de fapt. A sesizat CCR despre candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Politică
Cine e Amalia Bellantoni, de fapt. A sesizat CCR despre candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale
Amalia Bellantoni este o activistă româncă ce a contestat cu succes candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024.

Amalia Bellantoni a devenit un nume cunoscut în spațiul public românesc odată cu sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024. O femeie hotărâtă să-și facă vocea auzită, Bellantoni a jucat un rol esențial în contestarea dreptului Șoșoacă de a intra în cursa pentru funcția supremă în stat, iar decizia CCR i-a oferit motiv de sărbătoare.

Sesizarea împotriva Dianei Șoșoacă

Amalia Bellantoni a sesizat CCR cu privire la neregulile din candidatura Dianei Șoșoacă, susținând că semnăturile necesare pentru validarea candidaturii erau false. După ce CCR a admis contestațiile formulate de Bellantoni și de Mihai Gheorghe Ursa, candidatura Dianei Șoșoacă a fost invalidată. Această decizie a fost un moment crucial în scena politică românească, marcând o victorie pentru Bellantoni și susținătorii ei.

Într-un live pe Facebook, desfășurat sâmbătă seara, Amalia Bellantoni a sărbătorit decizia CCR. Într-o transmisiune de 15 minute, aceasta și-a exprimat bucuria, afirmând că Diana Șoșoacă „nu are ce căuta” în cursa prezidențială și că a „dus naționalismul în derâdere”. „Mulțumesc lui Dumnezeu și judecătorilor de la CCR pentru că au analizat probele depuse”, a spus ea în cadrul transmisiunii, mulțumind, de asemenea, echipei sale pentru eforturile depuse în acest demers.

Amalia Bellantoni de la ”Chefi la Cuțite”

Amalia Bellantoni alături de Gina Pistol în cadrum emisiunii ”Chefi la Cuțite”.

Cine este Amalia Bellantoni

Amalia Bellantoni nu este un nume nou în peisajul public, dar odată cu această acțiune juridică, a câștigat notorietate. Ea este cunoscută pentru implicarea sa în diverse cauze sociale și politice, dar cel mai recent, prin contestarea candidaturii Dianei Șoșoacă, și-a asigurat un loc în atenția publicului.

În discursul său, Bellantoni a explicat motivele pentru care a contestat candidatura Dianei Șoșoacă. În opinia ei, Șoșoacă nu ar fi reprezentat corect interesele României, considerând că aceasta a exploatat naționalismul într-un mod negativ. „Ceea ce a făcut Diana Șoșoacă pentru români, până în momentul de față, a fost doar o mare minciună, o mare derâdere”, a spus Bellantoni. Ea a subliniat că România merită un președinte adevărat și a exprimat speranța că viitorul lider al țării va fi unul care să aducă un beneficiu real pentru popor.

Decizia CCR și consecințele acesteia

Decizia Curții Constituționale de a anula candidatura Dianei Șoșoacă a avut un impact semnificativ asupra procesului electoral din 2024. Această hotărâre a fost luată în urma sesizărilor depuse de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa, iar comunicatul oficial al CCR a subliniat faptul că decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Biroul Electoral Central a fost nevoit să anuleze înregistrarea candidaturii Dianei Șoșoacă și a semnului electoral asociat acesteia.

Pentru Bellantoni, decizia CCR a reprezentat o confirmare a eforturilor sale și ale echipei sale, aceasta afirmând că justiția a triumfat. Ea a subliniat în mod repetat în discursurile sale că acțiunea sa a fost o luptă împotriva unei figuri politice care, în opinia sa, nu merită să reprezinte România. „Am demonstrat că semnăturile au fost false (…) Mulțumesc tuturor celor cu care am făcut echipă, ca să luptăm împotriva acestui monstru care a fost creat în politica românească”, a declarat Bellantoni.

Amalia Bellantoni s-a impus ca o figură determinată și combativă în peisajul politic românesc, reușind să blocheze candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024. Prin acțiunile sale, a arătat că este dispusă să lupte pentru valorile în care crede și să ia măsuri drastice atunci când consideră că interesele țării sunt amenințate. Contestarea candidaturii lui Șoșoacă a fost un pas semnificativ, iar decizia CCR îi oferă lui Bellantoni o victorie politică importantă. Rămâne de văzut cum va evolua scena politică românească în urma acestei decizii și ce impact va avea asupra viitoarelor alegeri.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Și cei mai buni șoferi dau un răspuns greșit la acest test auto. Tu știi care este ordinea mașinilor în intersecție?
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Cea mai bună metodă ca să scapi de molii. E ieftină și eficientă
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
Fiica lui Bruce Willis e devastată! A venit anunțul cumplit despre marele actor
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
LOVITURĂ privind TICHETELE de MASĂ! SE DAU AMENZI
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro