24 sept. 2024 | 14:25

Autoritățile vor să împuște ursul care a atacat două persoane în Brașov. Autorizația este valabilă 24 de ore, dar animalul nu a fost găsit

Diverse
Autoritățile vor să împuște ursul care a atacat două persoane în Brașov. Autorizația este valabilă 24 de ore, dar animalul nu a fost găsit
Un urs a rănit două persoane în județul Brașov

faptul că din ce în ce mai mulți urși ajung în zone locuite ni se datorează. Motivele pentru care aceste incidente ajung să fie dezbătute, sunt defrișările masive de păduri, precum și invadarea zonelor în care aceste animale trăiesc. Din păcate, cel mai recent incident a dus la rănirea unei tinere de 14 ani, și, deși autoritățile vor să împuște ursul care a atacat două persoane în Brașov, animalul nu a fost găsit.

Din ce în ce mai mulți urși ajung în zone locuite

În ultimii ani apariția urșilor sălbatici în zonele locuite de oameni a crescut. Motivele, nenumărate, au dus la situații aproape dramatice, în urma cărora unii locuitori aveau să fie răniți de animalele înfometate, și în căutare de hrană.

Pe de altă parte, migrația acestora s-a datorat și braconajului, a pierderii habitatului din cauza tăierilor ilegale și altor conflicte cu comunitățile rurale care îi consideră un dăunător. Exploatarea forestieră ilegală nu numai că este vinovată de distrugerea habitatului urșilor, dar îi îndepărtează de păduri din cauza zgomotului.

În plus față de despăduriri, creșterea așezărilor umane, a terenurilor agricole și a infrastructurii de transport din Munții Carpați au contribuit la schimbarea comportamentelor și a mișcărilor populației de urși bruni din România.

Un urs a rănit două persoane în județul Brașov, una era o minoră de 14 ani

Cel mai recent incident a avut loc într-o localitate din județul Brașov, Crizbav, ca urmare a apariției unui animal sălbatic, în căutare de hrană. Evenimentul a avut loc seara, iar finalul a fost că cel puțin 2 persoane aveau să fie rănite de urs.

Una dintre victime s-a dovedit a fi o minoră de 14 ani, care era și însărcinată, având nevoie de îngrijiri medicale. Cea de a doua persoană, un bărbat în vârstă de 68 de ani, avea să fie rănit de animalul sălbatic, după ce acesta intrase în ograda sa plină de animale.

Deși autoritățile erau alertate imediat, și plecau în căutarea ursului, în cele din urmă acesta s-a făcut dispărut.

Autoritățile vor să împuște ursul care a atacat două persoane în Brașov

După incident, reprezentanții autorității locale din comuna Crizbav primeau autorizația de a ucide animalul, aceasta fiind valabilă pentru 24 de ore.

Numai că, după cum povestește primarul comunie, deși s-a trecut la căutarea acestuia prin toată comuna, ursul nu a mai putut fi găsit, și, deși autoritățile vor să împuște ursul care a atacat două persoane în Brașov, le este greu acum, având în vedere situația dată.

Din păcate, nu este nici primul, și nu va fi nici ultimul caz de acest gen, iar asta se datorează intruziunii umane în spațiile de hrană a acestor animale.

Digisport.ro
Decizia luată de FRF în cazul lui Dorinel Munteanu, care a oferit imagini cum rar se văd, la Oțelul - Dinamo
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pensionarii riscă să piardă sumele primite în plus la recalculare. Milioane de decizii, reanalizate
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Mihai Bendeac și-a prezentat apartamentul. E situat chiar în mijlocul Bucureștiului
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro