09 aug. 2024 | 14:09

Antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai „fierbinte” întrebare: Îi pare rău că eleva ei i-a suflat medalia Anei Bărbosu?

News
Antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai „fierbinte
„Jordan a câștigat această medalie de bronz și nu a furat nimic”

Finala pe aparate de la Jocurile Olimpice de la Paris a adus lotului american de gimnastică o medalie de bronz, dar nu înainte ca antrenoarea gimnastei Jordan Chiles să conteste decizia juriului. În consecință, Ana Maria Bărbosu era trecută pe locul 4, iar gimnasta americană câștiga bronzul. Au trecut câteva zile de la acel moment, iar scandalul este încă de actualitate, iar Cecile Landi nu regretă decizia de a contesta nota elevei sale la Jocurile Olimpice de la Paris.

Jordan Chiles a „furat” medalia de bronz a Ana Mariei Bărbosu

Clasificată pe locul 4, după susținerea probei la sol în finala pe aparate la JO, Jordan Chiles era resemnată și aștepta decizia finală a juraților. Numai că lucrurile aveau să se schimbe radical în doar câteva minute, iar momentele aveau să fie surprinse de camerele de filmat.

Antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai fierbinte întrebare Îi pare rău că eleva ei i-a suflat medalia Anei Bărbosu

În timp ce Ana Maria Bărbosu se bucura pentru reușita ei, și astfel medalia de bronz, antrenoarea gimnastei Jordan Chiles, Cecil Landi, contesta nota primită de eleva ei, iar ceea ce a urmat știe acum toată lumea.

„Erau atât de multe emoții care treceau prin corpul meu în acel moment. S-au întâmplat o mulțime de lucruri, de la faptul că nu am fost pe podium la faptul că am fost pe podium.

Cred că cel mai important lucru este să înțelegi mereu să nu te îndoiești de tine și să lași totul să decurgă așa cum ar trebui să fie.”, declara ulterior Jordan Chiles.

„Nu am crezut că va fi acceptat”

Modul în care au decis jurații să gestioneze situația, descalificând două gimnaste române, nu doar una, a generat unul din cele mai mediatizate scandaluri de la Jocurile Olimpice, și-așa pline de controverse, și acuzații la adresa organizatorilor.

Dar, ceea ce a surprins și mai mult, este declarația din 6 august a atrenoarei americane Cecil Landi, referitor la prestația elevei sale, dar și la faptul că contestația ei avea să fie aprobată:

„Cel mai mare succes posibil al lui Jordan la sol este un 5,9 – la calificări și la finala echipei a primit un 5,8 și nu am pus-o la îndoială pentru că am văzut că nu toate elementele au fost finalizate.

În timpul finalei la sol, am crezut că a fost mai bună și fiind plasată pe locul 5, fără nimic de pierdut, am trimis întrebarea ca să nu regret că am întrebat.

Nu am crezut că va fi acceptată și, spre surprinderea mea, a fost.”, scria Cecil Landi pe Instagram.

Antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai fierbinte întrebare Îi pare rău că eleva ei i-a suflat medalia Anei Bărbosu

Antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai „fierbinte” întrebare

Decizia de a contesta nota primită de eleva ei, precum și ceea ce a urmat, se pare că nu i-a provocat niciun fel de regret antrenoarei Cecil Landi.

Întrebată ulterior dacă regretă cumva ceea ce s-a întâmplat, antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai „fierbinte” întrebare:

„Jordan a câștigat această medalie de bronz și nu a furat nimic de la nimeni. Pur și simplu mi-am făcut treaba și am luptat pentru sportivul meu

Îmi pare rău pentru sportivul român? Bineînțeles că da! A fost atât de trist și sfâșietor să văd, dar acesta este sportul! Nu trebuie să vă placă, dar trebuie să respectați rezultatul și, mai important, să o respectați pe Jordan și să nu o trageți în jos pentru că nu sunteți de acord.

Ea a câștigat această medalie de bronz, prima ei medalie olimpică individuală și nu aș putea fi mai mândră și mai entuziasmată!”, a scris Landi într-un răspuns la un comentariu pe postarea ei pe Instagram.

Antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a răspuns la cea mai fierbinte întrebare Îi pare rău că eleva ei i-a suflat medalia Anei Bărbosu

Rămâne să așteptăm deciziile TAS în cazul ambelor sportive române, un rezultat putând veni pe 11 august, așa cum anunțau de fapt judecătorii în urmă cu doar 24 de ore.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum să înlocuiești ouăle în orice rețetă de post. Soluții rapide pentru gospodine
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro