Printre rețetele clasice, moștenite de la bunica, se regăsește și cea pentru o delicioasă cirobă de fasole. Dar, poate ceea ce nu știi, este trucul pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Ceea ce mai trebuie să știi este că nu trebuie nici să o mai pui la înmuiat, așa că află care este secretul pe care vei regreta că nu l-ai știut.
După cum bine se știe, fasolea este foarte populară, dar există o problemă majoră cu ea. De multe ori, gospodinele uită să o pună la înmuiat, astfel încât să devină moale.
Cu toate acestea, alte gospodine spun că există o modalitate simplă care te va scăpa de această etapă. Expertele în ale bucătăriei vorbesc, așadar, despre trucul pentru cea mai bună ciorbă de fasole.
Deși acest aliment este sănătos și recomandat de nutriționiști, poate provoca gaze sau disconfort digestiv la unele persoane din cauza conținutului său ridicat de fibre. Ar trebui să mențineți o dietă echilibrată. În această notă îți vom spune care este acest truc. Mai mult ca sigur că vă va interesa să-l aflați.
În același timp, veți afla și de ce este o greșeală să lăsați fasolea vrac în aceeași pungă în care ați cumpărat-o. Trucul pentru ciorba de fasole, o sursă excelentă de omega-3 și care oferă mai mult calciu decât laptele, este etrem de simplu.
Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de sfaturile gospodinelor care au testat deja. Trucul constă în folosirea banalului bicarbonat de sodiu, despre care deja știm că nu este util doar pentru curățarea casei, ci și în gătit.
Atât timp cât nu exagerăm, acest ingredient poate echilibra aciditatea sosurilor, păstra aroma deserturilor sau înmuia leguminoasele datorită proprietăților sale. Tot ce trebuie să rețineți sunt pașii de mai jos, și astfel veți avea cea mai bună ciorbă de fasole.
Selectați fasolea și spălați-o într-o strecurătoare. Ulterior, încălziți apa într-o oală și adăugați bicarbonat de sodiu. Dacă gătiți 1 kg de fasole, atunci folosiți o lingură, și tot așa, în funcție de cantitatea de fasole.
Adăugați fasolea în oală și îndepărtați boabele care plutesc, apoi acoperiți vasul și așteptați o oră pentru ca legumele să se răcească. După ce a trecut timpul, aruncați apa din fasole și adăugați apă curată în oală până o acoperiți.
Adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și puțin ulei, iar opțional, puteți adăuga o ceapă întreagă. Puneți capacul pe oală fără să o acoperiți complet, astfel încât să nu facă spumă. Nu uitați, se fierbe la foc mediu și se îndepărtează spuma care se formează.
În tot acest timp, verificați dacă fasolea este moale și opriți aragazul. Pentru a adăuga aromă, puteți face un dressing într-un alt vas cu usturoi, ceapă, sare și alte condimente.
Deși poate părea incredibil, acest aliment este o sursă excelentă de proteine care are o origine vegetală. În afară de aceasta, ele oferă organismului uman și fibre, vitamine B, acid folic, potasiu, fosfor și zinc.
Fasolea și leguminoasele sunt bogate în proteine vegetale, fibre, vitamine B, fier, acid folic, calciu, potasiu, fosfor și zinc. Majoritatea fasolei sunt, de asemenea, sărace în grăsimi.
Leguminoasele sunt similare cărnii din punct de vedere al nutrienților, dar cu niveluri mai scăzute de fier și fără grăsimi animale.
În concluzie, acum că ați aflat trucul pentru cea mai bună ciorbă de fasole, tot ce aveți de făcut este să vă apucați de treabă. În rest, Poftă bună!