18 iul. 2024 | 11:55

Cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat. Suma este colosală

Utile
Cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat. Suma este colosală
Românii au cumpărat de cel puțin două ori mai mult acum

În aceste zile ne confruntăm, posibil, cu cea mai grea perioadă ca urmare a caniculei instaurate în mai toată țara. Asta, în termeni de consum, înseamnă folosirea intensă a aparatelor de aer condiționat. În aceeași măsură, au crescut și cererile de montare a acestora, astfel că nu este de mirare cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat, având în vedere că suma este colosală.

În perioada caniculei, aparatele de aer condiționat la mare cautare

Un val de căldură toridă arde România și împrejurimile sale, iar căldura este sufocantă. Dacă cei care au aparatul de aer condiționat deja montat au un consum ridicat de energie electrică, cei care nu au avut inspirația să o facă înainte de sezon, acum fie suferă, fie sunt în căutare disperată de a cumpăra sisteme de răcire, iar prețurile, din nefericire, au crescut, ca urmare a cererii mari.

Cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat. Suma este colosală

Pentru cei care deja folosesc intens aerul condiționat, asta a venit cu un cost, factura de electricitate care crescut cu mult față de valoarea obișnuită. În ultimele cinci decenii, anumite zone din lume s-au confruntat cu peste 700 de valuri de căldură, dar căldura severă și necruțătoare din această vară trebuie să se numere printre cele mai rele, cred experții.

Aproximativ 97% din gospodăriile lumii sunt electrificate, iar 93% se bazează pe ventilatoare pentru confort, potrivit datelor oficiale. În acest an, însă, piața de aer condiționat a crescut ca niciodată, ca urmare a fenomenelor de caniculă intense din această perioadă.

Cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat

Încă de la jumătatea lunii mai, România a trecut prin perioade intense de caniculă, cu valori termice peste media normală a fiecărei luni. În iulie s-au înregistrat cele mai mari valori termice din istorie în zona litoralului, ANM anunțând primul cod roșu de caniculă din istorie.

Pe lângă disconfortul termic accentuat, un alt efect a fost creșterea cererilor de achiziție și montare a aparatelor de aer condiționat, mai ales acolo unde proprietarii nu au avut inspirația să facă asta înainte de venirea verii. Astfel că, nu ar mai trebui să ne mire cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat.

Cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat. Suma este colosală

Conform datelor din piața locală, companiile care se ocupă cu vânzarea și montarea sistemelor de aer condiționat au anunțat profituri record în această perioadă, unii spunând că „Cererea este mult mai mare decât putem duce”. Astfel că prețurile de achiziție au crescut, iar românii au plătit începând de la 1.900 de lei pentru un aparat de aer condiționat.

Românii spun că suma este colosală

Dar, pe lângă asta, au aflat și cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat, și aici vorbim de sume plecând de la minim 1.000 de lei. Dar, conform companiilor care montează sistemele, suma este justificată, având în vedere că cererea este extrem de mare și nu mai fac față comenzilor.

De cealaltă parte, românii spun că suma este colosală, chiar dacă unii sunt dispuși să plătească oricât, numai să aibă aer condiționat în casă în aceste zile caniculare.

Cât a ajuns să coste montarea unui aparat de aer condiționat. Suma este colosală

Datele statistice stau ca mărturie a acestor situații, având în vedere că până în iunie a.c., au fost cumpărate de 2,6 ori mai multe ventilatoare, aparate de aer condiționat, și cu până la 70% mai multe sisteme de purificare a aerului și dezumificatoare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cu prognozele ANM pesimiste, care anunță mai multe avertizări de cod roșu de caniculă în București și marile județe, mai mult ca sigur că cererea de aparate de aer condiționat și alte asemenea sisteme, va fi în creștere, iar companiile care le vând vor face profituri record.

Digisport.ro
Răsturnare de situație: UEFA le-a luat finala de Champions League!
Stirile PROTV
Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cum sunt înșelați românii. Plătesc mai mult pentru produse false
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
Generația Z nu rezistă prea mult pe piața muncii. Experții spun că problema pleacă de la sistemul educațional
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Pensionarii riscă să piardă sumele primite în plus la recalculare. Milioane de decizii, reanalizate
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
A murit marele actor al României. A părăsit scena. Drum lin, maestre!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro