03 iun. 2024 | 15:10

Ce fel de unt trebuie să adaugi în piure. Secretul care îi schimbă radical gustul, iese senzațional așa

Sfaturi Culinare
Ce fel de unt trebuie să adaugi în piure. Secretul care îi schimbă radical gustul, iese senzațional așa
În categoria celor mai simple și rapide preparate se regăsește și piureul de cartofi

În categoria celor mai simple și rapide preparate se regăsește și piureul de cartofi. Dar, conform gospodinelor experimentate, este important ce fel de unt trebuie să adaugi în piure. Acestea au dezvăluit secretul care îi schimbă radical gustul.

Gospodinele dezvăluie ce fel de unt trebuie să adaugi în piure

Cartoful este cunoscut pentru versatilitatea în prepararea sa. Mâncăruri precum cartofii prăjiți, salatele de cartofi și cartofii gratinați sunt pregătite zilnic pentru a completa alte feluri de mâncare principale.

Dar, dintre toate utilizările sale creative, piureul de cartofi este singura garnitură pufoasă și cremoasă. Dar, pentru a avea aceste calități, spun gospodinele, pentru avea cel mai bun piure de cartofi, este nevoie de un anume fel de unt.

Ce fel de unt trebuie sa adaugi in piure. Secretul care ii schimba radical gustul, iese senzational așa

Pot fi încorporate și alte adaosuri, cum ar fi sosul pesto, crema de brânză, căței de usturoi prăjiți și brânza de capră cu ierburi, dar acestea nu constituie baza pentru acea aromă bogată și care se topește în gură, distinctă în piureul de cartofi. Deci, în acest scop, este crucial să folosim un anumit tip de unt, și anume cel năsărat.

Secretul care îi schimbă radical gustul, iese senzațional așa

Așadar, ingredientul care te va ajuta să ai un preparat cremos și delicios este untul nesărat de înaltă calitate. Acesta este ingredientul care ar trebui să fie cel pe care îl folosim atunci când pregătim piureul de cartofi.

Folosirea untului nesărat scade riscul de a suprasăra din greșeală piureul de cartofi. Cu alte cuvinte, ar trebui să avem mai mult control asupra cantității de sare pe care o adăugăm. Unele rețete nu specifică ce unt se folosește, dar notează câtă sare se adaugă.

De exemplu, ai putea folosi o rețetă de piure de cartofi care cere 6 linguri de unt și 1 linguriță de sare. Dacă folosești unt sărat, acea 1 linguriță de sare în plus ar putea face piureul de cartofi necomestibil pentru anumite gusturi. Astfel, cel mai bine este să optezi pentru unt nesărat pentru a evita astfel de neplăceri.

Contează foarte mult calitatea untului folosit

Aceleași gospodine experimentate spun că folosind unt de cea mai bună calitate, se traduce de fapt prin piure de cartofi de înaltă calitate. Untul nesărat este de obicei mai proaspăt decât cel sărat, deoarece nu conține sare. Din cauza termenului de valabilitate mai scurt, supermarketurile elimină mai repede untul nesărat decât untul sărat, așa că mare atenție la ce cumpărați.

Ce fel de unt trebuie sa adaugi in piure. Secretul care ii schimba radical gustul, iese senzational așa

În ceea ce privește gustul, untul nesărat are un gust mai apropiat de cel al untului natural, deoarece nu are sare în spatele căreia să se ascundă, oferind astfel arome accentuate, care au o textură mai fină.

Așa că data viitoare când vrei să duci piureul de cartofi la următorul nivel, apelează la untul nesărat. Are o aromă mai naturală și va pune în evidență gustul preparatului tău.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro