Anul 2024 este unul ofertant și din punct de vedere stilistic. Pentru viitorii miri, care își doresc să strălucească, la propriu, la nuntă, designerul de costume bărbătești Alexandru Ciucu și stilistul vedetelor Florin Burescu vă oferă, prin intermediul Playtech Știri, câteva sfaturi importante, privind alegerea culorilor, materialelor, dar și a modelelor, pentru marele eveniment.
Alexandru Ciucu, cel mai valoros designer de costume bărbătești din România, ne-a spus și care este prețul unui ținute de ginere, din șase piese, realizată la atelierul său:
”Depinde de poziționarea fiecăruia față de un produs, să ne gândim că prețul trebuie raportat și la calitate. Sub prețul de 4.000 de lei există cămașă și pantaloni, însă sacoul este cea mai scumpă piesă vestimentară.
Un costum de ginere ajunge probabil undeva cam la 7.000 de lei. Iar o ținută completă, de 6 piese, cu cămașă, sacou, pantaloni, vestă, papion și batistă, ajunge și la 1.500 de euro, în funcție de material și de complexitatea modelului”.
Iar stilistul vedetelor Florin Burescu ne-a explicat care sunt tendințele din acest an în materie de rochii de mireasă și de costume de ginere. Dacă vreți să fiți în pas cu moda, în 2024, și aveți la dispoziție și un buget pe măsura pretențiilor, iată ce sfaturi oferă vestitul designer, pentru emoționantul eveniment:
”Anul 2024 este anul eleganței și al clasicului, miresele optează pentru aplicații fine, din cristale, paiete, micropaiete, rochiile au stilul diafan, boho chic, lejer.
Miresele pot alege voalul acela catolic, lung, cu bordură din dantelă, bătut cu pietre prețioase. Este cel mai frumos voal, atunci când vorba despre ședințele foto”.
Designerul Florin Burescu propune chiar și culori extravagante, în alegerea sacoului de mire, mai ales dacă nunta are loc în toamnă:
”Domnii pot opta pentru costumul clasic. Reverul lat din mătase al sacoului avantajează fiecare siluetă. De precizat că, în 2024, costumele bărbătești nu sunt nici foarte largi, nici foarte strâmte, urmăresc însă frumos linia corpului.
În proporție de 80%, am observat că bărbații preferă smocking-ul acela negru, e o alegere perfectă. Iar pentru cei care au evenimentele în toamnă pot alege sacourile din catifea. Culorile grena, verde smarald și albastru royal sunt însă pentru mirii care vor să fie extravaganți”.
Trebuie însă să fiți atenți când alegeți data cununiei religioase. Iată perioadele din an în care nu au loc nunți: în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (luni, 24 iunie – vineri, 28 iunie), în postul Adormirii Maicii Domnului (miercuri, 31 iulie – miercuri, 14 august), la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (joi, 29 august), în Postul Naşterii Domnului (vineri, 15 noiembrie – marți, 24 decembrie), în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (miercuri, 25 decembrie – luni, 6 ianuarie), în ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (12-13 iunie; 22-24 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).