Piureul de cartofi este una dintre cele mai apreciate garnituri, iar gospodinele îl gătesc de fiecare dată cu mare drag. De regulă, piureul merge de minune lângă un șnițel de pui sau o friptură delicioasă de porc. Mai jos vă prezentăm cea mai bună rețetă de piure de cartofi! Așa va ieși delicios și cremos.
Piureul de cartofi este o mâncare ușoară, perfectă pentru această perioadă a anului. De cele mai multe ori, piureul se prepară cu lapte sau unt, dar puteți folosi și alte ingrediente, spre exemplu, iaurt grecesc. Rețeta de piure de cartofi cu iaurt grecesc se face extrem de simplu și rapid și este ideală după mesele grele de Paște. Acest piure este perfect pentru cei care nu consumă carne și vor o variantă mai sănătoasă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare al acestuia!
Prima dată, cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți egale. Pune cartofii într-o oală mare și acoperă-i cu apă rece. Adaugă o linguriță de sare și pune capacul. Lasă cartofii să fiarbă la foc mediu până când sunt foarte moi și pot fi străpunși ușor cu furculița, aproximativ 15-20 de minute.
Scurge apa și lasă cartofii să se odihnească puțin în oală, pentru a elimina excesul de umiditate. Folosiți un pisător de cartofi sau un mixer manual pentru a pisa cartofii, până devin o pastă cremoasă. Adaugă iaurtul grecesc și amestecă foarte bine. Nu adăugați toată cantitatea de iaurt din prima, ci pune atât cât să obții consistența dorită.
Dacă ai ales să folosești usturoi, zdrobește cățeii de usturoi și încorporează-i în piureul de cartofi. Asezonează cu sare și piper după gust. Transferă piureul într-un bol mai mare și presară pătrunjelul tocat sau alte ierburi aromatice pe deasupra, pentru un plus de gust și savoare. Piureul se servește cald, ca garnitură alături de o carne de pui la grătar sau ca fel principal, alături de o salată verde cu oțet. Poftă bună!
Vezi și: Cum să scurgi apa fierbinte din oala cu cartofi fierți. Ai nevoie de o scobitoare