Cartofii sunt cele mai versatile legume care se regăsesc în orice bucătărie. Puteți prepara numeroase mâncăruri din acest aliment. De la cartofi copți, prăjiți sau fierți, mesele care includ cartofi este nesfârșită. Totuși, cea mai sănătoasă metodă de a consuma cartofii este să îi fierbi. De multe ori, scurgerea apei de la cartofii fierți poate fi dificilă, dacă nu folosiți o scobitoare! Iată cum se procedează!
Cartofii sunt adorați de toată lumea, pentru că pot completa aproape toate mâncărurile. Cele mai multe feluri de mâncare se prepară cu cartofi fierți, deoarece sunt mai ușori pentru digestie și au un gust delicios. Apa în care au fiert cartofii este extrem de utilă, dar multe gospodine preferă să o arunce.
De obicei, cartofii se fierb cu capacul pus, pentru că așa se vor fierbe mult mai rapid. După ce s-au preparat, multe gospodine se chinuie să scurgă apa, și asta pentru că nu știau de un truc potrivit. Așadar, pentru a scurge apa fierbinte din oala cu cartofi fierți, nu aveți nevoie decât de o scobitoare. Plasați-o sub capacul oalei, iar acest lucru va permite apei fierbinți să se scurgă ușor, fără să mai întâmpinați probleme cu capacul.
Fie că te-ai gândit să prepari piure sau cartofi natur, un lucru e cert. Cartofii nu se pun la fiert în apă rece. Foarte multe gospodine obișnuiesc să facă acest lucru, dar pot strica tot preparatul. Bucătarii cu experiență recomandă să puneți cartofii în apă calduță. În caz contrar, în prezenţa aerului vitamina C se distruge mai uşor. Din acest motiv, este indicat să-i puneți la fiert în apă caldă sau chiar la aburi. Se vor fierbe și mai rapid, iar la final vor avea un gust mai aromat.