Unul din nelipsitele preparate de pe masa de Paște, este fără îndoială friptura de miel. Dar, deși gospodinele știu ce au de făcut, din păcate mai apar și anumite situații în care nu iese cum trebuie, și aici vorbim despre cele mai mari greșeli la friptura de miel.
Este acea perioadă din an când toate gospodinele preăgetsc bunătăți pentru masa de Paște, printre ele și nelipsita friptură de miel de Paște, un preparat cu care nu poți da greș. Atunci când este gătit corespunzător, mielul este suculent, moale și aromat.
Majoritatea bucăților de miel sunt fragede în mod natural, așa că nici măcar nu trebuie să le faceți prea multe pentru a crea un fel de mâncare principală. Acest preparat este, în general, gătit pentru ocazii speciale, cum este masa de Paște.
Cotletele de pulpă se gătesc rapid, ceea ce le face la fel de potrivite pentru o cină rapidă și ușoară în timpul săptămânii. Din păcate, oamenii devin nervoși când vine vorba de gătitul mielului, poate și din cauză că mielul nu este la fel de comun, pe care-l faci zilnic, ca și carnea de vită sau de pui.
Este adevărat că gătitul incorect al cărnii de miel poate face ca aceasta să devină uscată sau tare, dar acest lucru este valabil pentru orice tip de carne. Vestea bună este că toate greșelile pe care le-ați făcut atunci când gătiți carnea de miel sunt ușor de reparat.
acă îl veți mânca mai des, veți descoperi că mielul este la fel de ușor de preparat ca și carnea de vită, de pui sau de porc. Multe dintre tehnicile de gătit pe care le folosiți la alte tipuri de carne funcționează și pentru carnea de miel.
Așa că puteți să o dați pe grătar, să o prăjiți în cuptor sau să o gătiți la foc mic până la perfecțiune. Tot ce trebuie să știi este cum să eviți cele mai mari greșeli la friptura de miel și vei deveni un profesionist în prepararea cărnii în cel mai scurt timp.
Nealegerea celei mai bune bucăți de miel
Pentru început, s-ar putea ca mielul să nu iasă așa cum v-ați așteptat dacă nu știți care este diferența dintre tăieturi. Fiecare bucată se gătește diferit, deoarece unii mușchi sunt mai lucrați decât alții, așa că este foarte important să alegeți carnea potrivită de miel înainte de a vă apuca de grătar, tigaie sau cuptor.
De asemenea, se pare că unele bucăți au o prezență mai puternică a aromei „vânate” caracteristice mielului. Se pare că șnițelele de miel și bucățile din umăr au mai multă aromă de vânat decât bucățile cu mai puțină grăsime, cum ar fi cotletele, pulpa de miel pentru Paşte și coastele de miel.
Alegerea mielului dezosat pentru că este mai ușor de tranșat
Dacă aveți posibilitatea de a alege între un picior de miel cu sau fără os, vă îndemnăm să alegeți carnea cu os. Mulți oameni optează pentru friptura dezosată pentru că pare mai ușor de lucrat.
Este cu siguranță adevărat că un picior de miel dezosat este mai ușor de tranșat după ce se gătește. Acestea fiind spuse, veți pierde o lume de arome sărind peste os.
Osul adaugă un plus de aromă cărnii, la fel cum acestea pot crea o cantitate masivă de aromă atunci când sunt fierte în apă pentru a crea bulion sau stoc. Ca bonus, fripturile cu os sunt, de asemenea, mai impresionante în prezentarea lor, mai ales dacă decideți să tăiați piciorul pe masă.
Gătitul mielului direct din frigider
Nu este niciodată o idee bună să gătești carnea direct din frigider. Specialiștii spun că Scoaterea cărnii din frigider și temperarea ei pentru a o dezgheța, chiar și pentru scurt timp, va crea rezultate mai uniform gătite și mai suculente.
Ideea este că o bucată de carne răcită are nevoie de mai mult timp pentru a atinge temperaturile interne adecvate. În momentul în care centrul atinge temperaturile ideale, zonele mai apropiate de suprafață vor fi prea gătite.
În schimb, dacă lăsați friptura de miel să se încălzească cu câteva grade înainte de a ajunge pe grătar sau de a o introduce în cuptor, centrul va ajunge mai repede la temperatură.
Spălatul cărnii de miel, nu este recomandat
Printre cele mai mari greșeli la friptura de miel, copfnorm Chef Sautner, este spălatul cărnii. Celebrul bucătar spune că, de fapt, carnea trebuie curățată cu ceva textil pe dinafară, iar în interior se folosește hârtie, și să fie lăsată la marinat cel puțin 12 ore, dar mare ateție!
Așa cum spune șiChef Sautner, este foarte important în ce marinezi carnea de miel. Marinarea mielului este o modalitate excelentă de a infuza un plus de aromă în carne, dar există o astfel de marinată prea lungă. Marinadele funcționează prin acoperirea suprafeței cărnii cu o soluție aromată de ulei, sare, ingrediente aromatice, ierburi și condimente proaspete și ingrediente acide, cum ar fi sucul de citrice sau oțetul.
Pe perioade scurte de timp, aceste marinate nu vor descompune proteinele din carne, deoarece nu pot pătrunde la suprafață. Dar, în timp, ingredientele acide vor face ca suprafața cărnii să devină făinoasă și moale.
Același Chef Saudner spune că dacă folosiți ingrediente acide, se recomandă să păstrați timpul de marinare sub 24 de ore, astfel că 15-20 de minute ar putea fi suficiente, în special pentru bucățile mai subțiri, cum ar fi cotletele de miel.
Pe de altă parte, specialistul sugerează să săriți peste marinată cu totul. Mielul este deja o bucată fragedă, așa că nu este nevoie să o tratezi cu ingrediente acide. În schimb, puteți să condimentați carnea de miel cu ierburi proaspete, condimente și usturoi.
O bună frecție de condimente va îndeplini aceeași intenție ca și marinada, condimentarea mielului și adăugarea de aromă, totul fără riscul de a marina prea mult.
Acum că știi ce ai de făcut și cum să eviți cele mai mari greșeli la friptura de miel, apiucă-te de treabă și fă cea mai bună friptură de miel pentru masa ta de Paște. Hristos a Înviat!