Pe lângă cozonaci, mai există un desert ce nu lipsește de pe mesele românilor la cea mai importantă sărbătoare creștină din an. Dacă vrei să oferi musafirilor și familiei un preparat delicios, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, află, din rândurile de mai jos, cum să faci pască de Paște exact ca la patiserie. Un ingredient, adăugat chiar la final în aluat, o va face să iasă aurie și gustoasă.
Când auzim „Paște”, ne gândim automat la ouă vopsite, preparatele delicioase pe bază de carne de miel, cozonac și, fără dar și poate, la tradițioanala pască. Este delicioasă, un real răsfăț culinar, nu foarte dificil de preparat, dar pentru care vei avea nevoie de câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.
Dacă vrei să te mândrești cu o pască de Paște exact ca la patiserie, trebuie doar să ții cont de un simplu truc. Textura cremoasă, aroma și culoarea aurie pe care o capătă la finalul preparării depind de un singur ingredient: sarea.
Tot ce trebuie să faci este să freci gălbenușurile cu o cantitate mică de sare, la final, chiar înainte să le adaugi în compoziție. Diferența va fi imposibil de trecut cu vederea.
Te-ar putea interesa și: Ce brânză se folosește la pască. Doar așa îți va ieși delicioasă și cu suficientă umplutură
Dacă te pregătești să pui compoziția în forma de copt, dar îți dai seama că este prea lichidă, o poți îngroșa până la consistența dorită cu ajutorul grișului. Nu trebuie decât să pui una sau două linguri de griș în compoziția de brânză și aceasta se va lega imediat.
Un alt truc la care apelează gospodinele când fac pască este legat de stafide. Pentru a se asigura că nu se adună toate la fundul vasului, se recomandă ca acestea să fie date puțin prin făină înainte de a fi aduăgate în umplutura de brânză.
Te-ar putea interesa și: Cât se ține pasca fără aluat în cuptor. Sorin Bontea te învață cum să-ți iasă pufoasă și cu o crustă aurie