Nu mai pune lapte în prăjituri! Majoritatea gospodinelor, până de curând, foloseau lapte ca ingredient principal pentru aluatul prăjiturilor, dar acum lucrurile s-au schimbat, după ce au aflat care este pontul marilor bucătari pentru un aluat pufos și fin.
Nu este nimic mai rău decât să te uiți pe lista de ingrediente pentru desertul din câteva ingrediente pe care urmează să o prepari și să-ți dai seama că nu mai ai un singur element. Pentru unele ingrediente, poate fi necesar să renunți la întreaga idee și să încerci din nou într-o altă zi.
Dar dacă este vorba de lapte nu trebuie să arunci prosopul. Din fericire, există mai multe opțiuni pentru înlocuitorii de lapte într-o rețetă de coacere, dacă ești în căutarea unei alternative fără lapte.
Iar partea cea mai bună este că ai deja câteva dintre ele la îndemână, după cum ni se prezintă și în pontul marilor bucătari pentru un aluat pufos și fin. Cu alte cuvinte, nu mai pune lapte în prăjituri, și folosește alte ingrediente, ca și substitut al laptelui, pentru a prepara, de exemplu, cea mai ieftină reţetă de cozonac.
După cum bine se știe, laptele contribuie cu mai multe lucruri importante la produsul final al unei rețete de copt. În primul rând, laptele adaugă umiditate la o rețetă, deoarece lucrează cu ingredientele uscate implicate.
De asemenea, joacă un rol în textura finală a produsului de patiserie. Un alt factor important este conținutul de grăsime care se găsește în lapte și care adaugă savoare produselor de patiserie.
Utilizând un înlocuitor de lapte, poți obține în continuare o rețetă delicioasă de chec cu cacao, fie că prepari o prăjitură sau brioșe, fie că amesteci o pâine cu banane sau faci clătite pentru micul dejun.
Unii înlocuitori pot face ca produsul final să fie mai bogat din cauza conținutului mai mare de grăsimi sau chiar să rezulte într-o prăjitură sau cu mai multă umiditate decât ești obișnuită.
Iată care este pontul marilor bucătari pentru un aluat pufos și fin, și anume să folosești substituții cu înțelepciune și vei putea în continuare să coci ceva grozav, de fiecare dată.
Conținutul mai mare de grăsime din acest înlocuitor înseamnă că vei dori să îl diluezi. Ar trebui să fie o parte de apă la o parte de smântână.
Bineînțeles, smântâna groasă face parte tot din familia produselor lactate, așa că prăjitura sau alt produs de patiserie ar trebui să aibă aceeași textură dorită.
Dacă nu ești o persoană care preferă laptele de vacă sau ai o problemă cu lactoza, atunci probabil că îți lipsește laptele din bucătărie. Dar poate că ai la îndemână lapte de soia sau lapte de migdale? În acest caz, schimbă-l pentru un înlocuitor unu la unu, și îți vei prepara cele mai pufoase clătite de post.
Majoritatea alternativelor fără lapte nu au conținutul de grăsime al laptelui obișnuit, așa că folosirea lor poate modifica ușor bogăția aromei. Înlocuitorii recomandați sunt laptele de soia și de ovăz, deoarece au o textură ușor mai groasă.
Smântâna acrișoară este un alt înlocuitor excelent de lapte de ultim moment care va adăuga umiditate și are o aromă neutră, și care poate fi folosită la aluatul de plăcintă ca să iasă pufoasă.
Iaurtul poate fi un înlocuitor foarte bun pentru lapte în rețete. Ca și în cazul smântânii, va adăuga umiditate și aromă, dar și un pic de gust picant. Puteți rămâne la un înlocuitor unu la unu, dar încercați să vă feriți de iaurtul aromatizat.
Acesta este un alt produs pe care s-ar putea să-l ai prin casă. Conținutul de grăsime adaugă aromă, iar lichidul adaugă umiditate.
Adaugă laptele de cocos folosind un înlocuitor unu la unu, și poți face cele mai bune negrese de post. Asigură-te doar că nu te deranjează ca produsul final să aibă o urmă de aromă de nucă de cocos.
Dacă ești cu adevărat la ananghie, nu găsești niciunul dintre înlocuitorii de mai sus și nu avi un vecin prietenos la care să apelezi, atunci poți folosi puțină apă bună.
Este mai bine dacă trebuie să adaugi doar câteva linguri, deoarece poate afecta cu adevărat bogăția, sau lipsa ei, produsului final.
Acum știi care este pontul marilor bucătari pentru un aluat pufos și fin, și ai și argumentele de ce să nu mai pui lapte în prăjituri. Tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă și să încerci fiecare dintre aceste substitute ale laptelui, nu ai ce pierde, dimpotrivă, ai putea prepara cele mai bune prăjituri.