Playtech Știri îți prezintă o rețetă de negresă de post pe baza căreia bunicile noastre pregăteau acest desert. Nici nu vei simți că nu este preparată cu lapte sau ouă. Care este produsul pe care să-l încorporezi în compoziție, pentru a avea un gust cu totul deosebit.
Una dintre prăjiturile preparate cel mai des în bucătăriile românești este negresa. În perioada curentă, când mulți credincioși țin postul Crăciunului, gospodinele încearcă să prepare totul respectând restricțiile impuse privind consumul de alimente de origine animală.
Negresa este unul dintre deserturile pe care gospodinele, în această perioadă, îl prepară pe baza ingredientelor de post. Nu se folosește, astfel, lapte sau ouă. Prăjitura poate să iasă totuși foarte gustoasă, chiar și fără produsele de origine animală.
Citește și: Negresă de post cu cocos și ciocolată, o rețetă delicioasă și aromată VIDEO
Pentru un gust delicios, este nevoie să folosești un ingredient ce îi va oferi aromă clasică, anume gemul. Mamele și bunicile noastre obișnuiau în încorporeze întotdeauna în compoziția pentru negresă acest produs. Îi schimbă aroma doar în una mai bună.
Citește și: Cea mai bună prăjitură de post cu nucă și gem. Ingredientele care fac rețeta specială
Negresa de post este gata. Pentru a verifica dacă este coaptă complet, poți pune în practică testul cu scobitoare. Introdu o scobitoare în mijlocul prăjiturii – dacă se prinde compoziție de ea, prăjitura trebuie coaptă mai mult; dacă nu se prinde compoziție, prăjitura este preparată perfect.
Negresa de post se poate servi la masă doar după ce s-a răcit complet. Altfel, blatul prăjiturii se va rupe și, oricum, va fi mult prea fierbinte pentru a fi consumat. Poftă bună!